Thursday, March 26, 2015

Patin Tempoyak Air Tangan Bonda



Hamekkkkkk....memang aku sengaja besarkan gambar ni....bukan aku  busuk hati tapi aku nak tunjukkan aku boleh makan Patin Masak Tempoyak jugak...lagi best bila dapat dari air tangan bonda aku sendiri...hahaha...berkat aku MC 2 hari akibat demam panas dan suspect denggi....gara2 si Hazman Fadzil si foodblogger Malaysia tu la aku duk mengidam sekian lama nak makan Ikan Patin masak tempoyak...memang rezeki betul la kan bila abah tanya nak masak apa...aku pun tanya abah...ermmm masak asam pedas? Abah geleng kepala...tup2 mak cakap...masak tempoyak la tp mmg x guna santan...aku tanya mak.. eh mak pandai ke buat? Abih aku ingat dia x reti....so....aku makan dengan berselera walau tengah demam...ahhh sedapnya....sungguh puas hati... nak makan kat kedai yg diorang buat review ari tu mmg x la jawapannya kan..kuciwa di situ tau...

Makkkkk.....nak mintak lauk ni lagi boleh x?

* Alhamdulillah mak dah kuat skit utk masak...tp bahan2 abah yg sediakan...kadang2 if kami ada kat umah kami yg sediakan based on apa yang mak inform...
Then mak cuma tolong tumis or masakkan je...so...Masterchef adalah mak...kami ni protege je.....moga mak makin sihat dan kuat....


Sesekali dapat rasa masakan dari air tangan mak....memang awesome kan?

Aku masih demam....doakan aku kawan2....

16 comments:

  1. dapnyeeeee.................. kalau pedas2 lagi melelh...

    ReplyDelete
  2. Alway pray for you..
    Sedap pulak tengok gambar tu...
    Nak masak tapi tak pandai pulak masak tempoyak ni..hope nanti awak sehat dan boleh bagi resepi ni...

    ReplyDelete
  3. Nice.... ni kalau dah omak yang masak ... confirm ada selero je kan.... anyway semoga lebih sihat la yea SA....

    ReplyDelete
  4. Salam, wahhh sedapnyaaaa!! semoga cepat baik demam kak..aminn :D

    ReplyDelete
  5. sedapnya kalau mak masak..semoga cepat sembuh ye kak

    ReplyDelete
  6. nampak sedap.. memang masakan mak yg paling best.. :)

    ReplyDelete
  7. Patin jugak tak termasuk dalam senarai ikan kegemaran ai..

    ReplyDelete
  8. nampak menyelerakan tapi saya tak boleh makan ikan tempoyak ni.
    tak tahulah pesal.

    ReplyDelete
  9. yess, masakan emak la yang paling sedap di dunia mengalahkan restoren kat hotel 5 bintang

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah