Sunday, March 8, 2015

Review Product Citra Mulia

Wanita dan produk kecantikkan memang tak boleh dipisahkan ..selain mekap, produk penjagaan diri juga sangat penting...begitu jugak aku...dulu aku memang mempunyai masalah kulit muka berminyak...sekarang tidak lagi...dah jumpa solution nya.....untuk korang yang masih tercari2 produk penjagaan muka...boleh lah mencuba Produk Citra Mulia...sekali korang dah cuba...confirm akan jatuh cinta...

Tadaaaa!!!! ini barang2 yang aku dapat untuk review kali ini....alhamdulillah terima kasih tak terhingga buat Citra Mulia di atas kepercayaan yang diberikan untuk aku mencuba dan review produk mereka...

Jom kita berkenalan dengan satu persatu product mereka....


THE FACE SUPREME WHITENING DAY & NIGHT GEL SERUM


The Face Gel Serums

The Face Gel Serums ada 2 jenis iaitu The Face Supreme Whitening Day Gel Serum dan The Face Supreme Whitening Night Gel Serum . Serum untuk menjadikan kulit cerah dan bersih . Ia sebagai anti penuaan, menghilangkan kerut di wajah, melembapkan , melicinkan dan memutihkan kulit. Dengan formula khusus yang cepat menghilangkan melasma, flek-flek hitam dan memutihkan kulit wajah. Kaya dengan kandungan B5 untuk mengaktifkan  sel -sel kulit yang baru juga berfungsi sebagai antioksidant untuk mencegah radika bebas yang merosakkan kulit.Mencegah sel pigmen sehingga kulit lebih cerah dengan tambahan pelembap aktif yg dapat menjana semula kulit agar terhindar dari keriput atau penuaan....



Fungsi Gel Serums :
  • Mengurangkan bekas-bekas jerawat
  • Memutihkan kulit wajah
  • Menghilangkan flek hitam
  • Mencerahkan warna kulit
  • Meratakan warna kulit
  • Mengecilkan liang wajah
  • Menghaluskan dan mengenyalkan kulit

Cara Penggunaan:
  • Bersihkan muka anda.
  • Sapukan sedikit serum dan leburkan dalam tapak anda
  • Menyampaikan lapisan nipis serum cair di bahagian muka anda dan tekan, urut sehingga diserap sepenuhnya.
  • Gunakan setiap hari waktu pagi dan malam, dan akan mendapat kesannya selapas penggunaan 7 hari.

DR HERBAL WHITENING  AB CREAM A & B


Perawatan kulit wajah yang 100% dibuat dari bahan herbal sesuai untuk semua kulit wajah, Diformulakan khusus untuk membaiki struktur kulit dan lapisan sel-sel kulit yang rosak. Mengandungi kolagen untuk membantu anda merawat dan melembapkan kulit wajah. Dr Herbal dapat meremajakan semula wajah serta mencerahkan.

Kebaikan Dr Herbal's
  • Mencerahkan dan memutihkan wajah.
  • Wajah kusam, gelap dan kekuningan kembali menjadi putih bersinar.
  • Menghilangkan flek-flek, jerawat dan noda hitam
  • Menghilangkan tompok yang disebabkan oleh sinaran uv
  • Menjaga keanjalan kulit wajah
  • Mengatasi liang besar dan bekas jerawat sehingga wajah kembali menjadi mulus dan halus
  • Menghilangkan kedutan pada wajah.
  • Menghaluskan dan memberi kelembapan semula jadi bagi wajah.
Cara penggunaan:
  • Bersihkan wajah terlebih dahulu
  • Sapukan THE FACE GEL SERUM.
  • Ambil Krim secukupnya
  • Sapukan krim A untuk pagi dan krim  B untuk malam. 



Dr Herbal dan The Face Serum


Milano Ashley Lotion  - Green Tea & Milano Ashley Lotion - Rose Tea 

Ekstrak Rose Tea mempunyai ciri-ciri emolien yang sangat baik untuk melembapkan kulit kering, ia juga menawarkan ciri-ciri antiseptik dan astringen untuk merawat kulit jerawat, serta ciri-ciri anti-radang yang membantu merawat kemerahan dan keradangan.Ekstrak Rose Tea juga boleh membantu memperbaiki tekstur kulit, mengawal penyakit kulit seperti psoriasis dan dermatitis atopik.Ekstrak Green Tea berasal dari daun Camellia sinus.Ekstrak Green Tea secara semula jadi yang kaya dengan antioksidan, yang mempunyai fungsi sel-melindungi juga. Ia adalah kesan yang kuat antioksidan yang melindungi kulit daripada kesan kerosakan akibat radikal bebas.Ekstrak Green Tea juga mengandungi methylxanthines yang merangsang peredaran mikro kulit dan oleh itu secara positif mempengaruhi nada dan kesihatan kulit.Ekstrak Green Tea sebenarnya boleh mengurangkan kedutan dan juga membuat anda kelihatan lebih muda.


Kebaikkan Green Tea  & Rose Tea untuk Kulit

  • Memastikan kulit anda kekal lembap sepanjang hari.
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.
  • Mengandungi banyak protein, mineral, dan vitamin yang menjadikan kulit anda berseri.


Wajah aku selepas seminggu penggunaan The Face Serum...abaikan jerawat atas dahi tu...memang degil jerawat tu..hehehe...x pakai mekap pun ok dah sekarang..x perlu nak malu2 lagi...
ahaks...


Informasi seterusnya korang boleh layari laman sesawang 



Selamat Mencuba!!!


12 comments:

  1. saye gune safi je..
    produk ni mcm ok je kan..
    sesuai ngn kulit

    ReplyDelete
  2. Bagus kalo akk dah jumpa produk yg serasi ;)

    ReplyDelete
  3. produk bagus yg sesuai dgn kulit mmg susah nak jumpa kan...

    ReplyDelete
  4. packaging dia menarik juga tu..salah satu tarikan juga tu..Kalau kesannya bagus Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  5. orang perempuan kena rajin jaga kulit kan kak..kalau x, risau tua sebelum usia..

    ReplyDelete
  6. Lagi meningkat usia lagi risau rasanya..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah