Friday, March 27, 2015

Majlis Bertunang Acu Part 3

Meh la kita sambung lagi part seterusnya....banyak giler lagi tertangguh ni...Acu pun dah bising dah....bila nak abih citer ko ni...hahahaha...well ini la masa hari kejadian....cuaca cantik tapi panas yang terik...air batu terpaksa buat berkali2..asal letak je habis....budak2 berlari2 kan...kalau x budak...xde la diorng nak berlari ...apa plak rupanya orang dewasa yang berlari.....


Khemah kaler pink pepel...amik 2 khemah je...


Pakcik2 aku yang gigih membantu...yang muda tu adik sepupu


adik ipar aku...ayah si kembar...semua related person....sedara mara dan yang baju biru anak jiran depan umah...bagus budak ni pandai bercampur orang....


ini adik sepupu aku sebelah abah...nak kawen ni x lama lagi bulan May...


ayam berempah yang nak di goreng


Antara yang dah siap digoreng


yesss...ini dia kari kambing aku....ermmmmmm...bagai terasa2 di bibir...


close up sikit....


inti karipap


ini makcik aku yang buat...bab kuih muih serah kat dia


haaaa amik ko...penuh...hantaran je penuh setengah rumah..baru bertunang


peach sebelah lelaki...pepel sebelah ppuan


meriah x meriah...sok2 nak nikah ntah macam mana plak ghupe hantaran diorang


bakul buah anggur aku jugak menonjol....


eh choc dan buah asam jugak la.....


rombongan dari pihak lelaki


aik lelaki semua ke...eh ada la orang perempuan nya....


haaaa tu diaaaaa......



wakil pihak lelaki yang pakai kopiah putih....risau diorang kalau kena pantun....itu melaka la pakcik...




Baju pepel tu ayah pengantin lelaki...

Pengantin perempuan dipaksa turun dah...


Sekejap je pun perbincangan....diorang bincang bab hantaran dan tarikh pernikahan...bab2 lain kemudian cerita....seronok plak bila majlis tunang2 ni...terasa nak bertunang dan2 tu je...

welll majlis adik aku August nanti....6 bulan bertunang....aduhai sempat ke korang kumpul duit ni....masing2 baru je keja...adeh...aku lak yang pening fikir...aku nyer majlis lambat lagi kan....hehehe...bulan Januari tahun depan...ermmm....risau gak ni...aku memang dah slosly beli barang...x nak gelabah nanti...cari barang pun nun jauh kat Jakarta...macam kat Malaysia xde apa....saje...untuk kepuasan diri sendiri...baru cari kain untuk baju nikah je pun....nanti la aku story pasal tu...

Berapa hantaran adik aku? x yah reveal la....x penting kot.....hahaha...tanya tapi x nak jawab...yang bab tu biarlah rahsia kami sekeluarga....x elok di gembar gemburkan...tp ada je yang Joyah sangat nak tau...bukan orang lain...sedara mara sendiri jugak.....erm....x hilang erk perangai macam tu...dah modern dah kot....benda tu pun command dah....

14 comments:

  1. comey nye bakal pengantin

    ReplyDelete
  2. seronok bila ada kenduri kendara macam ni sbb dpt berkumpul dgn family :)

    ReplyDelete
  3. selamat bertunang kepada ucu hehehehehhehhe ~

    ReplyDelete
  4. kenduri kendara ni memang best. tolong menolong, bergurau senda yang penting makan sepuasnya

    ReplyDelete
  5. hai kak amanda suria...singgah sini

    ReplyDelete
  6. bestnyaaa kenduri kendara ni.... part makan tu hehehehe

    ReplyDelete
  7. meriah aktiviti rewang..sampai masa lagi meriah gitu..full house :)

    ReplyDelete
  8. tak tau hantaran orang kan...doa agar kekal bahagia memadai

    ReplyDelete
  9. Biasalah.. menda2 macam tu akan jadi perhatian..

    ReplyDelete
  10. sedapnya tengok kari kambing tu
    banyaknya hantaran, nanti nikah mesti lagi banyak hantaran

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah