Monday, March 30, 2015

Menu Dinner Permintaan Dania

Memandangkan mama jarang ada masa dengan Dania..semalam dia request mama masak lauk kegemaran dia...amboi kakak demand lebih eh...kakak jaga adik kejap mama kat dapur sorang2. ..pas tu Uwan datang tolong mama masakkan kari ikan..mama memang failed bab masak kari...

Jom la tengok apa dan macam mana rupa paras lauk yang aku masak untuk dinner semalam..alhamdulillah rezeki kami anak beranak...seronok makan ramai2...


Sambal sardin kegemaran Dania...mama too...


Kari ikan bawal emas...consider mama masak bawah pantauan Uwan


Sup cendawan fav Dania jugak

Seronok tgok anak makan bertambah...hilang penat dan lelah...lagi seronok bila si kembar pun makan banyak...sebelum ni diorang x suka makan...DanDania x yah ckp la...memang sedang membesar bagai Johan...berat pun dh nak sama ngan mama...beza sikit je lagi nak sama tinggi....cuma aku tgh belajar masak kurma plak...dua lauk ni yg aku failed...Kari dan Kurma...ermmm yg lain2 tu pandai plak kan....still got time to learn...

Cuma aku sedang berusaha untuk kurangkan aktiviti blogging...nak spend time lebih dengan Dania.. I know she need me more....insyaallah...kalau xse event penting aku akan luangkan masa dengan Dania...

To that lady with bloody stupid mouth...kindly keep your big mouth shut....
Yes aku seorang ibu..ko pun seorang ibu..no need tu ask me that kind of stupid question...ibu mana sanggup tinggalkan anak untuk bekerja...u dont know me so dont point your remote to me...ko suri rumah apa ko tau...jaga your husband before husband ko kena rembat lg bagus dari ko sibuk jaga hal aku...

Heran mcm ni punya orang pun ada sampai sanggup stalk aku...aku lom ada laki mmg la aku yg bekerja..cuba ko kat tempat aku...kena cerai...agak2 ko nak buat apa untuk bg anak ko makan...apa la masih ada manusia otak singkat dlm dunia modern ni...aku dah tentu2 x kenal ko..terus ko nak judge aku...nampak sgt aku ni success single mom sampai dia pun dengki...huh....


24 comments:

  1. erm, sedap tu sambal sardin..fav wana juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. All time fav kann....mudah je nak masak...

      Delete
  2. orang yang sanggup jadi stalker tu memang xde keja nak buat..abaikan ja kak..tak payah nak peduli..dorang tak tau penat lelah cari rezeki di luar sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah penat abaikan...akak ni ada hati ada perasan tk pnh jaga tepi kain org ...knp dia nak sibuk

      Delete
  3. Tiga-tiga yg Dania suka tu kakak pun suka juga. Sardin dan curry tu tak habis makan dgn roti pun sedap!

    Ada waktu kita memang diuji kanan dan kiri. Kesabaran ditagih bila begitu jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap kak...laju je makan bertambah kan...10 tahun di uji kak..ikutkan dah letih..tp x pe la..

      Delete
  4. faveret saya juga SA semua tu...

    sabar je lah SA dgn org mcm tu... kena faham kenapa dan sebab nya kita tinggal anak utk berkerja.. selagi kita tak duduk di tempat org tu jgn pandai judge hidup orang tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul eny..diorang x rasa jadi ibu and at the same time jadi ayah..jaga mak ayah yg dh tua lagi....cakap boleh la..

      Delete
  5. sedapnya sambal sardin kak..
    my feveret tu..
    dear stalker..go get a life!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia xde life lynda sbb tu jd stalker

      Delete
  6. ai suka mkn sambal sardin jugak ...
    tak pe la kak amanda .... as long as kita tau sape kite dah ape kita dah buat ..biar pi kat die ..cuma kita la sakit hati die judge gitu kat kite kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh gang la nanti ni..hehehe...x pe la..ini hari dia esok2 dia dpt status mcm akak tau la dia mcm mana nak hadap

      Delete
  7. kalau cik akak singgah makan pun mesti tambah nasi berlauk nie..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii badan kecik kuat makan eek...

      Delete
  8. sedap menu favourite Dania. nak masak pun mudah je..kalau fiza bab masak kari ke asam pedas ke memang agak failed..belum nak belajar..huhu...but still kena belajar kan.

    p/s: sabar je la kak, orang lain tak merasa apa yang kita sendiri rasa..just ignore je la mereka..susah senang kita tak berkaitan dengan mereka pun kan

    ReplyDelete
  9. fuh alonggg...semua menu mmg merbeles...lagi2 kari bawal emas tu...mmg peberet lieya tu...bawal emas isi ikan die lemak2 lembut2 kan....sedap gile ...lagi2 dpt ratah tang kepala.....

    ReplyDelete
  10. kita suka sardin....

    Alaaa sis...abaikan mulut puaka tu....kalau kena dr sndr baru drg tau

    ReplyDelete
  11. Mood lapar naik bila tengok makanan tu.tapi bila tgk ayat-ayat last,geram pula.tu orang dengki la tu tak dapat keja.bosan sangat agaknya sampai stalk orang.

    ReplyDelete
  12. Walla.. mabeles lah.. ai is suka menu tu.. tapi kalau kari.. en. Hubby yg masak..
    Pedulikan apa orang nak kata.. yang susah kita.. yang senang pun kita..

    ReplyDelete
  13. Sedapnya.. :D sup cendawan fevret jugak..

    ReplyDelete
  14. seronok bila tengok anak-anak berselera makan masakan kita, hilang penat

    sabar SA, dia tak berada di tempat SA
    dia ingat kita suka-suka nak kerja penat lelah kot

    ReplyDelete
  15. btol, kena cerai, kne lah kje, tabahkan hatiiii, sedap nye smu, so skrg dh pndai msak dua tuh kerr, hihiii

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah