Thursday, March 19, 2015

Thursday Quotes

Hari ni aku bz macam biasa...mood dah ke laut...so aku hidangkan korang dgn  quotes..let us discuss ttg quotes ni dan sejauh mana korang setuju dengan kata2 dalam quotes ni...kira sessi mengasah minda la sbb rata2 follower aku semua dh kawen kan...so masing2 dah berkeluarga dan tau sejauh mana pengertian hidup berkeluarga dalam kehidupan korang kan..so why not kita share sama2..


Jom kita share kat ruangan komen...

Makna keluarga dalam hidup Suriaamanda
Bagi aku Keluarga adalah segala2nya...cukup dengan kasih sayang dan faham memahami serta aman damai bahagia tanpa ada sebarang perselisihan..tp kita manusia biasa kan mana pernah lari dari masalah..aku sebagai anak yang sulung memang  akan utamakan keluarga dulu...baik dari segi masa mahupun segala keperluan...aku mmg berharap dapat meneruskan tanggungjawab membahagiakan kekuarga aku terutamanya mak abah walau aku dah berkahwin kelak..Kebahagian pada aku tak boleh dibanding2 dengan orang lain..seperti quotes diatas...kebahagiaan tidak dinilai dengan betapa besarnya sebuah rumah tetapi bagaimana kebahagiaan yang dibina di dalam rumah Iitu sendiri...harta benda x menjamin kebahagiaan kan...kasih sayang kalau hilang bukan ada dijual di mana2 pasaraya kan...

Sebab tu kalau korang yg dh lama Ikut blog aku tau siapa aku...dan kenapa aku lebih mementingkan keluarga dari keperluan diri sendiri...you are not in my shoe so that korang x tau bukan senang menjadi Mama, Ayah dan Anak dalam satu2 masa...
Banyak yg korang kena korbankan...dan itu la aku...x payah la aku citer kebih lanjut...kenapa dan apa sebabnya...yg penting...aku mmg utamakan keluarga dari segala segi....

13 comments:

  1. falsya sokong dgn quote tuh..sgt sgt sokong..which is true ape..kalau umah besar tp xbahagia pun xguna jugak..n kebanyakan anak akan buat ape yg akak buat..berbakti dgn mak ayah..bezanye, keadaan yg berlainan..ye la, xkan la sama pulak kan keadaan semua family kan..hehe..its okayh kak..org xde kat tmpt kite, dieorg mmg xkan paham ape yg kite alami..yg penting, jasa akak dekat family akak, hanya family akak yg tau..;)

    ReplyDelete
  2. betul tu anak2 dan keluarga adalah segalanya..

    ReplyDelete
  3. Kalau pun kita ni susah dari segi memewahan .tapi kebahagiaan itu penting sangat.
    Macam kitew masa kecik2 dulu.walaupun abah tahu dia tak mampu nak bagi pendidikan tinggi dekat kitew tapi dia selalu bagi kasih sayang tak ternilai.Kitew ni belajar setakat SPM jer tapi lega bila adik2 dapat ke menara gading.
    So penngorbanan yang kitew buat ada hasilnya.Family pun happy sebab dulu orang sekeliling pandang serong saja dekat mama dan abah.Sekarang ni dah dipandang mulia.alhamdullillag sangat.

    ReplyDelete
  4. setuju sangat tu SA..umah besar..tp kalau takde kegembiraan dalamnya..tak guna jugakkan..
    keluarga ni lebih penting dari segalanya

    ReplyDelete
  5. Betul..apa pun keluarga paling perlu diutamakan...saya kadang2 pelik jugak dengan setengah orang yang utamakan orang lain dari ahli keluarga..dengan kawan2 baik kemain, tapi dengan adik beradik berkira sampai besar habuk pun na ungkit...

    ReplyDelete
  6. Rumah besar tak menjamin keluarga bahagia. Keluarga bahagia walaupun duduk rumah kecik akan terasa kegembiraan ahli2 nya :)

    ReplyDelete
  7. wana pun setuju dengan akak..keluarga adalah segala-galanya..tanpa keluarga mesti hidup ni sunyi..

    ReplyDelete
  8. yang penting keluarga bahagia tidak kira dimana pon berada ;)

    ReplyDelete
  9. Sokong sangat-sangat. Bukan harta benda yang membawa kegembiraan dalam sebuah rumahtangga tapi keeratan hubungan kekeluargaan yang membawa bahagia. Tak guna harta benda banyak tapi hati tak gembira.

    ReplyDelete
  10. yg tak berkahwin lagi ni pun sokong dengan quotes tu..

    ReplyDelete
  11. family first..kasih sayang family tiada gantinya.

    ReplyDelete
  12. Bila keluarga bahagia kita pun turut sama rasa gembira kan.. ;)
    Moga kita dan family kita semua gembira dan sihat selalu hendakNYA.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah