Friday, March 13, 2015

Review Kiss Proof Soft Lipstik

Sekarang ni dah macam2 ada barang kosmetik kan....aku plak baru je beli 4 batang lipstick ni dari online shopping kat FB....tgok kat gambar2 yang diorang duk post tu macam cantik je....macam nak cuba je....nak cuba tapi ketamakkan haloba di situ beli sampai 4 sekali harung....masalahnya pakai nya ntah bila....pi opis pun kadang2 pakai...kadang2 tak...dah biasa ngan kaler nude pi opis...tetiba nak  pakai kaler terang x ke macam apa ntah....hahaha...gatal kan...memang la murah RM10 jer satu...free postage plak kan.....kaler dia cantik aku tgok...bila dapat nak cuba macam malu plak...dasar kan




Dah biasa pakai kaler yang x terang...bila pakai yang terang muka dah jadi lain...takut plak aku bila amik gambar...hahahaha....giler kan....lipstik ni best...sebab senang guna...ko calit je x yah tacap 2-3kali..sekali pakai je...pas tu kalau hilang skit ko sapu jer ngan lip balm..so xde la terang sangat...senang kan macam tu...ahaks...aku memang kalau mekap sekali je...xde nak tacap2 de...ni since dah guna serum tu so aku xde la nak mekap sgt pun...duk dalam opis ekon kan...x selesa if mekap tebal2...better natural look je...rasanya ini je la lipstik paling murah aku guna...amboiiii....ayat xde kesian kan...aku dah stop guna lipstick mahal2 ni...dulu rajin beli M.A.C..tp sekarang dah pandai dan berhemah bila berbelanja..pakai ikut kemampuan dan kesesuaian...so..xde la rasa macam duit tu mengalir jer kan...dah ada penasihat ni padan muka aku....nasib la dapat bakal laki Accountant..semua setiap sen memang di kira....xde nak sesuka hati ko nak shopping......sebab tu aku cakap...kalau aku kat KL aku memang berjimat cermat...gaji sebulan pun x abih...melainkan kat Seremban...aku akan boros...hahahahaha....habis tu x kan x balik Seremban plak kan....

23 comments:

  1. Aku pagi2 jak berlipstick. Lepas brekpes malas nak sapu balik ... hehe

    ReplyDelete
  2. Tgh femes lipstick ni skrg...cantik2 color yg akk pilih..teri gin pulak nk cuba satu ^^

    ReplyDelete
  3. Itulah hikmah Allah gandingkan dgn pasangan yg bijak mengurus kewangan
    Utk kebaikan bersama juga kan..

    ReplyDelete
  4. memang cantik² warna kiss proof ni...tapi tak suka color yang terang² sangat

    ReplyDelete
  5. wahhh tayang la ...ai pun suka listik yg kaler soft ..light ni klu terang takut plak ... hehehe tp kyra teman lelaki upahan tu pakai cantik terang2 ni

    ReplyDelete
  6. Beli kat mna suria? Free postage lg. Nakkk

    ReplyDelete
  7. wah beli sampai 4 sekali ya kak..hehe..kalau wana pun jadi rambang mata sebab harga murah free pos pula tu..

    ReplyDelete
  8. Cantik laa kaler² lipstik tuh.. murah tapi berbaloi okey apa :)

    ReplyDelete
  9. Cik akak lama dah pakai lipstik nie kak. Pakai lips balm yang natural je warna kak...makeup..cik akak tak reti lah..kalau takat letak.krim.bedak bagai..memang ada lah..

    ReplyDelete
  10. Salam, hahaha patutlah sekali 'cuba' tu terbeli sampai 4 bijik terus, satu rm10 je rupanya..mmg murah, tp kalau okay, berbaloi lah kan..haha..tu lah sy pun dah reti lah berjimat sikit skang n, hihi..nasib kau dapat accountant kak~ konsisten segala sistem kewangan masa depan nanti, hahah :D

    ReplyDelete
  11. dapat laki akauntant habis lepas beli kita yg kena audit.. kata kawan saya lah hehehe.. tapi ok lah kita perempuan kan selalu terover bajet.. hehehhe

    ReplyDelete
  12. Za guna jugak kissproof ni..best.. ^_^

    ReplyDelete
  13. Tak berapa suka pakai lipstik2 ni ;D

    ReplyDelete
  14. Snap lah skeping gambar sa ngan kaler yg trg tu
    ..mst cun

    ReplyDelete
  15. Suka beli lipstik tp pkainya ntah bila.sb asik pkai yg sama jek

    ReplyDelete
  16. Byk jugak org dok promot.. Tetibe mcm nk jugak try.. Huhu

    ReplyDelete
  17. kita xpandai lipstik aduhh beli bg anak ja wat main

    ReplyDelete
  18. Murah jer kan. Nak beli la satu, nak try. Saya pun sekali jer makeup, dah memang takde nak tacap2 lagi dah

    ReplyDelete
  19. Ramai juga yang pakai kiss proof ni. warna memamg cantik harga pun mampu milik :)

    ReplyDelete
  20. Comel & cute.. ;)
    ai guna yang murah je.. lepas tu stick dgn yang tu je.. tak berani dah nak tukar2 sebab dulu pernah beli lipstick tak serasi dengan bibir, teruk mengelupas.. huhuhu.. serik dah..

    ReplyDelete
  21. Lawat instagram saya untuk dapatkan kiss proof dan liphop lipgloss dengan harga murah !! @bellalaras12

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah