Tuesday, March 31, 2015

Qhaira Kena Chicken Pox

Si dobot aku ni kena chicken pox..aduhai kesiannya...habis badan dia tumbuh cacar air tu...nasib baik kena masa kecik dik....aduyaiii kesian anak buah mama..
Ni tengah demam tp mak cakap lasak...
Arggghh takut plak berjangkit kakak Dania.....


Hadiah birthday Qhaira dari Acu


Amboi besar gelaknya


dah tumbuh dah cecair


Celah pelipat 


Ni masa lom banyak..


Sure sakit ni kan...

Ada yg ckp elok kena time kecik2 ni...senang dah besar xde kesan2 yang teruk tinggal....
Tp kalau kena time kecik mmg payah la nak jaga..sib baik dia jenis x meragam....
Tp ada je yg kena 2 kalu kot...x tentu kan sekarang ni...

Get well soon Qhaira..


15 comments:

  1. kalau kene kat budak2 kecik la lg kesian kan kak..sbb dieorg xpandai nak ckp kat mana sakit, gatal ke ape ker..

    get well soon comelsssss..

    ReplyDelete
  2. tak nampak teruk lagi tu , huhuh semoga cepat sempuh :)

    salam singgah akak .. http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/03/job-party-birthday-ruby.html

    ReplyDelete
  3. alahai...kesiannya dia..memang rengsa tengok bila anak² si kecil ni kena chicken pox..macam si nur awfiyah tuari..habis tang lengan dan betis... moga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  4. kalo kene masa kecik senang nak dijaga, kalau kene waktu besar lg susah nak jaga..
    anak sue dulu masa baby lg dah kene, alhamdulillah cepat baik dan mudah nak dijaga.

    ReplyDelete
  5. kalau saya pulak mintak2 anak kena time dia dah besar nanti..pandai2 la dia nak uruskan sendiri..hahahha...saya ni jenis bila anak sakit saya mula nak nangis..jadi tunggu la besar nanti baru kena..ekkekek

    ReplyDelete
  6. Ala ciannya qhaira..moga budak comel tu cepat sembuh..amin

    ReplyDelete
  7. ala kesian nya..

    jgn kasi minum air kelapa masa memula.. boleh trs ambik ubat virus dr doktor.. bila makan ubat tu.. 2..3 hari jer.. pastu kering dah.. xderla jenuh nak jaga

    masa tgh kering tu la kene jg dr jumpa org.. sbb kuping2 dia tu yg akan berjangkit kat org lain..

    take care yek

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  8. Moga cepat sembuh..kalau kena time dah pandai ngadu sakit ke gatal ke,okey la.

    ReplyDelete
  9. kesian kalau kena kat budak kecik dah besar sikit okaylah kot kan..dulu fiza kena masa sekolah menengah, sekali tu je la kena..nak kata berjangkit xjugak.kadang² tbe je nak terkena..maybe disebabkan imuns badan jugak kot.

    ReplyDelete
  10. Lupa lak nak tanya kat mak waktu kecik dulu pernah kena ke tak.. sebab ai kena masa 2007.. huhuhu.. berjangkit dari hubby.. anak2 pun kena.. tinggal dak Nuha je belum kena setakat ni..

    ReplyDelete
  11. cianyee.... geram tgk qhaira ni... tomeinyeee

    ReplyDelete
  12. semoga cepat sembuh si comel ni..

    ReplyDelete
  13. hehehe, rambut si qaira tu, bertambah comei jer

    kesiannya mesti gatal-gatal
    semoga cepat sembuh Qaira

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah