Wednesday, March 11, 2015

Trip to Jakarta With KLM Part 1

Kesibukkan dengan kerjaya membataskan aktiviti blogging aku...janji ngan korang semua nak hidangkan citer2 di sebalik percutian singkat aku last month 26- 28 February 2015 asyik tergendala...gambar pun sebenarnya x sempat nak copy dari SD card camera..ini aku up dulu la teaser Jakarta permulaan perjalanan yang penuh dugaan...trip sendiri kononnya percubaan backpack dengan rakan...maaf aku x dibenarkan kongsi dengan siapa aku pergi Jakarta..so...aku menurut perintah memang takde la wajah rakan2 yang turut bersama bercuti...harap korang x kisah..so anggaplah aku snediri yang backpackers...so pada yang x reti dan x faham citer sebenar tu....maaf...x semua boleh aku kongsi di blog...nak kongsi jugak? pay me first ok? ( boleh x demand macam retis kat sini)...

Well perjalanan yang penuh dugaan...flight sepatutnya seawal 2.30pm tp delay atas sebab2 tertentu...aku plak pukul 12.30 masih kat opis masih sibuk dengan kerja2 adhoc...stress yang amat...tepat pukul 1.00 tengahari aku berjaya melarikan diri dan mennyelinap masuk ERL...nasib baik tiket dah beli awal dan nasib baik dah siap2 check in...sampai2 je di KLIA terus naik train ke C3...baru la rasa lega sebab  flight delay...lambat la sampai ni...


First time naik KLM Boeing 777...gedabak besar...teringat MH370...sedih...


Ruangan menunggu...ramai nak pi Jakarta rupanya..FA sedang bersiap sedia...semua berpakaian serba biru sinonim dengan warna KLM...tp sayang semuanya dah berumur..hehehehe.....


Kami bakal berlepas pukul 17:05 pm....perjalanan ambil masa 1 jam 40 Minit...rasa macam cepat je...


Besar kan?


duduk di Economy class yang sangat2 selesa...x macam naik AA ( maaf xde tujuan nak compare) ruang kaki sangat2 luas...pssttt...makanan dihidangkan adalah muslim meal yang sangat2 sedap....KLM aku pasti pilih...


Duduk di row bahagian belakang sayap....babai KL...pilih duduk tepi tingkap sebab aku suka tgok pemandangan...suka tgok awan...

Untuk entry ni...cukup aku dahulukan permulaan perjalanan....
Aku tinggalkan segala stress dan pilu di hati kerana kurangnya rehat...pedih dihati melayan semua bab2 kerja...semoga pemergian aku ke Jakarta dapat mengubat hati yang lara....HP x buat roaming...aku lupa yang aku ada keluarga...tp semua dah maklum pemergian aku...rindu pada anak aku bawa bersama sementara...diorang pun ke Penang...so xde la terasa...

Adik bongsu buat lawak..." tolong mengucap naik flight"
Mula2 aku marah...tp ada benarnya...malang x selalunya berbau...aku pohon ke hadrat allah agar perjalanan aku di mudahkan...andai ada sesuatu berlaku mungkin itu rencana allah...dan ketentuan yang telah ditakdirkan...

Sebaik pesawat memulakan perjalanan...aku mengucap dan menikmati perjalanan yang indah....
aku kongsikan nanti di entry yang seterusnya...harap sabar menanti korang semua...tugas aku masih mencabar di IPP Company ni....semuanya adhoc belaka....doakan aku tabah menghadapi dugaan kerjaya...kali ini memang sangat2 mencabar tetapi ikhlas aku katakan...aku suka...sebab aku belajar perkara yang baru....tekanan demi tekanan itu adalah biasa...selalunya berakhir dengan kemanisan....
Insyaallah.....

22 comments:

  1. samalah kita kak long oiii, semua ad-hoc belaka semenjak kebelakangan ni... rasa macam terkejar2 sangat hidup dah ni... muahahaha....

    ReplyDelete
  2. bestnye naik flight..
    xprnh naik lg..
    huhuk

    ReplyDelete
  3. okayh pasnie boleh cube KLM..xlarat naik air asia..compact sgttt..ngan ade anak kecik..hadoiii..

    ReplyDelete
  4. sesekali bawak diri hilangkan stress kan kak..naik flight terasa terbang semua masalah ye :)

    ReplyDelete
  5. kita pon tak pernah naik flight lagiii
    ingat nak naik air asia kl-langkawi by a day

    ReplyDelete
  6. Klm nmpk besar flight tu, wah kalah air asia...masuk whishlist la pulak nk naik klm.
    Sesekali reward diri penat2 bekerja apa salahnya kan ;)

    ReplyDelete
  7. wah..penuh cabaran perjalanan akak kan..seronok baca intro..x sabar nak baca sambungannya.. :)

    ReplyDelete
  8. seronoknyaaa jalan jalan jakarta :D

    ReplyDelete
  9. woiii !! glia wehhhhhh..
    flight 2:30 12:30 masih kat KL!!??

    kalau saya..
    dah kecut perut dah!!!!!
    hehehheeeeee

    ReplyDelete
  10. Dari hari tu tgk layan kat FB je.. takpe SA.. slow2 lelama nanti siaplah entry Jakarta u tu.. ;)

    ReplyDelete
  11. woaah CT mmg tingin nak jalan2 naik klm.. mmg impian one day nak try klm.. beeeestnya..

    omputih nye FA mmg brumur kan ehehe..

    ReplyDelete
  12. Wah..terbang jarkata ya mbak..kiki

    ReplyDelete
  13. Salam, okay nervousnya mula2 tu, nasib flight delay kan..ish3..apa pun naik flight mmg menakutkan, sy xpernah lagi naek...tp klw terpaksa naik nanti mmg tawakkal je lah..semoga semuanya selamat..

    ReplyDelete
  14. tak pernah lagi naik flight..mesti best..

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...selamat pulang dah buk parizan...tak sbar menanti kisah strsnya...heheheh

    ReplyDelete
  16. firt time naik pergi kk tu la last..hajat di hati ingin bawa anak huhuu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah