Monday, March 30, 2015

Heart to Heart talk with Dania


Assalamualaikum..

Hi korang...hari ni hari  stress sedunia...mungkin lepas ni ada entry or takde entry..depend on schedule aku la...atau mungkin aku stop blogging kejap kot bagi laluan utk settlekan hal2 office..andai ada masa aku akan buat simple update...best betul kalau kerja x sesibuk sebelum2 ni kan...
Last week balik dari event Dove ( akan update later) aku ada belikan Dania kawan baru...teman dia kalau mama takde...means bila mama terpaksa tinggalkan dia untuk cari rezeki...ye la mama kan ayah dia jugak at the same time...siap mlm td we had a very light talk heart to heart together..aku nak dia jaga cik ted tu baik2  sepertimana aku jaga dia selama ni. .aku xde disisi tak bermakna aku lupakan dia...kiranya cik ted tu sebagai ganti kalau dia sunyi...aku mintak dia terus belajar..walau mama xde dia boleh belajar rajin2...dan tidak jadikan alasan mama xde so x perlu belajar...so mlm td dia dh janji ngan aku nak belajar rajin2...kita tunggu la exam dia nanti mcm mana....
Dia tanya aku kenapa aku bazir duit beli cik ted besar ni....aku cakap..sebab kakak satu2nya anak mama...mama sayang kakak sgt2..mama x cukup masa nak ada hari2 dengan kakak sebab mama sibuk cari rezeki untuk kakak...banyak benda yg mama nak buat untuk kakak tp mama belum sempat buat lagi...mama tengah kerja keras...tp mama nak kakak buktikan pada mama...kakak berjaya dalam pelajaran...mama x nak benda lain dh...kejayaan kakak dah cukup untuk mama bahagia....

Bukan senang nak handle anak yang tgh meningkat remaja....psikologi kena mantap...sebab anak usia ni yang selalu memberontak...correct me if im wrong.....

18 comments:

  1. akak..anak falsya kecik lagi tp memacam dh yg falsya risaukan..canner tuh..

    ReplyDelete
  2. mama longggg... ash nak cik ted juga? #ehhh... ha ha ha...In Shaa Allah, kakak Dania anak yang solehah dan mendengar kata... aunty doakan yang terbaik buat kakak Dania...

    ReplyDelete
  3. betul setuju sangat tu... gebus gebas betul la teddy tu gerammm

    ReplyDelete
  4. terharu sangat baca coretan SA untuk dania...macam nak nangis....

    ReplyDelete
  5. moga dania jd anak yang solehah...aamiin

    Akak hadiah dah sampai..:)
    Terima kasih..:)

    ReplyDelete
  6. moga Dania akan menjadi anak yang baik dan boleh membanggakan mama dia..

    ReplyDelete
  7. Setuju tu dear..akak pun sama..anak bujang bujang nak meningkat remaja..tak boleh salah cakap nanti dia salah faham..kena nasihat dan cakap macam seorang kawan...salute dgn awk sbb mampu raise up Dania dgn baik walaupun u a single mom :)

    ReplyDelete
  8. Anak nk meningkat remaja byk cabarannya. Salute dgn akk. Tabah dan galas t/ jawab mak dan ayah.

    ReplyDelete
  9. wahhh kak amanda ...glemer la pas ni kan .... tahniah

    ReplyDelete
  10. wana tabik dengan apa yang akak buat untuk anak akak..dah tentu setiap ibu nakkan yang terbaik buat anaknya walaupun masa bersama tu kurang..

    ReplyDelete
  11. setiap ibu nak yang terbaik utk anak..
    u go kak! salute!

    ReplyDelete
  12. Alahai bila si ibu dah bersuara..cik akak yang lebih touching kak...
    Biasalah cik akak tahu perasaan ibu tunggal macam akak nie...
    Apa pun cik akak doakan yang terbaik untuk akak dan family...
    Next year...jemput cik akak makan kari majlis akak ye..hihi

    ReplyDelete
  13. Dania pasti faham situasi mama dia..Seronok Dania ada teman baru..Pengubat rindu mama

    ReplyDelete
  14. InsyaAllah...Dania akan faham situasi SA tu....

    ReplyDelete
  15. Dania seorang yang tabah just like her mother..

    ReplyDelete
  16. Comelnya teddy..Insha Allah Dania kan turut kata mama dia.. :)

    ReplyDelete
  17. touchinng baca entri ni
    memang salute dengan SA yang tabah membesarkan Dania seorang diri

    ReplyDelete
  18. penting untuk bicara hati ke hati....

    smg terus berjayaaa, okkkk

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah