Wednesday, March 18, 2015

Majlis Bertunang Acu

Bulan lepas punya cerita...meh la aku buat entry satu persatu dulu sebelum aku buat citer Jakarta...kesian korang..lama tunggu aku kan...nak buat caner korang..aku sibuk giler..bulan ni memang sibuk sangat2..tak tau la bulan akan datang macam mana...persiapan untuk majlis bertunang Acu ni agak kelam kabut sikit sebab dalam masa yang sama dia kena transfer ke Penang...persiapan memang dah buat awal bab hantaran...yang lain2 semua dah atur cuma dengan tuan punya badan xde memang agak kelam kabut..mana nak kemas rumah...mana nak siap itu ini...memang cabaran..ngan mak yang x sihat..ngan aku yang kerja balik pun lambat...memang mencabar la...harap2 majlis nikah Augut nanti xde la kelam kabut...kena buat preparation awal2....

Petang Jumaat tu pasang Khemah.....


nasib baik luas depan rumah...


Amik khemah dari orang yang sama...bertahun2 memang amik dari dia


bila dah pasang khemah baru ada mood kenduri kan


ehhh...dah terlepas dah 3 beradik sepupu ni


sembelih kambing ke...ahaks...kambing untuk Akikah si Dhia


punya la banayk daging dia...bau pun huiii hapak....


pakcik aku yang x pernah gagal membantu...


makcik dan adik aku Angah


ini my hero...bab potong2 tulang ni memang serah kat dia


bestnya kalau buat sup kan


dah nak selesai bab kambing...

Kenduri kalau masak sendiri memang macam ni...
kami lagi suka masak sendiri dari guna khidmat katering...dah biasa macam tu...masak sendiri puas hati...cuma kaki tangan je la x cukup..harap sedara mara membantu...itupun x semua boleh datang...masing2 ada program atau hal masing2...mana yang ada jer la...harap2 nanti masa kenduri kahwin Acu ada la yang membantu...tak pun abah nak panggil je anak2 jiran mana yang ada untuk bantu...bagi la gaji skit kan...apapun kena tunggu la August nanti.....

13 comments:

  1. Kitew pun nhari majlis tunang adiq kitew.Semua buat sendiri..
    Khemah pulak angkut yang dewan depan rumah jew..
    Letih sampai tapak kaki tak boleh jejak lantai la...
    huhuhu

    ReplyDelete
  2. Rewang ramai2 kt kg syok, cuma kene pastikan kakitangan cukup. Keje insyaAllah cepat siap...

    ReplyDelete
  3. tak de jiran2 membantu ke??kalau kenduri kawen sah2 saudara mara datang menolong..memang masak sendiri macam tu la..kakitangan kurang..masing kena kerah tenaga..

    ReplyDelete
  4. Biasanya kitaorg memg gotong royong memsk bila da knduri

    ReplyDelete
  5. betul3..pasang khemah baru semangat nak kenduri..hehe

    ReplyDelete
  6. betul tu kan kak..lagi best masak sendiri dari katering..dapat gotong royong ramai2 buat kerja..

    ReplyDelete
  7. best kan masak secara gotong royong mcm ni puas hati

    ReplyDelete
  8. Kitaorang kalau kenduri pun memang masak sendiri. Sedara-mara ramai yang menolong. Peberet saya daging kambing tu.

    ReplyDelete
  9. time rewang ni pun dah meriah kan kak..pasang khemah lagilah excited tak sabar nak tunggu harinya :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah