Thursday, March 26, 2015

Sup Ketam Pengubat Denggi Air Tangan Abah.....


Hasil air tangan abah...ye abah paling risau kalau aku sakit...sakit sikit pun abah risau...aku tau abah trauma masa aku koma dulu...tak dapat aku bayangkan kalau betul2 aku dah takde lagi...tak dapat jugak aku bayangkan perasaan abah ngan mak dan adik2...begitu jugak dengan Dania..sebab tu diorang trauma even aku cuma demam biasa..
So 2 hari aku dimanjakan dengan makanan...habih la diet aku.tu yg susah bila kat umah Seremban..mak or abah memang akan jamu anak2 makan sedap..
So korang tgok la air tangan abah aku...beria dia masakkan...aku makan je la...nak pulak memang fav aku...sapa x suka ketam oiiiii.....Qhaira pun suka tau....Sup ketam juga dipercayai mampu menurunkan platelet darah pesakit denggi...selain tu jus pucuk betik....hui itu x sanggup aku nak telan...

So berapa markah nak bagi kat abah ni?

Aku bagi 8 markah...uik....kenapa 8 je?

Pertama sebab sepit ketam tu ha....ngeri der sbb x buang hujung tu...

Kedua sbb dia x nak share resepi dia ngan aku...boleh?

Ketiga sebab tetap x boleh tandingi masakan mak.......

Korang nak bagi berapa markah?

23 comments:

  1. Kasih Abah yang tidak berpenghujung itu yang lebih membuatkan hati terasa syahdu kan? :)

    ReplyDelete
  2. kena rasa dulu baru boleh bagi markah SA...moga cepat sembuh ye SA..tk care..

    ReplyDelete
  3. saya bagiiiii 10 bintang..

    sbb ape?..sbb abah akak sgt penyanyang..sgt kasih kan anak2..n opkos la sbb abah akak masak dgn penuh kasih sayang..priceless..

    ReplyDelete
  4. suh abah bg sally semangkuk baru boleh nak bg rate..hahaha

    get well soon kakak!

    ReplyDelete
  5. time suami saya suspect denggi dulu pun memang minum & makan sup ketam ni...
    suami saya xde selera tapi saya umpan dia dengan saya pun join makan skali, baru dia ada selera sikit...
    sup ketam memang mujarab untuk pesakit denggi...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Sedap tu awak...
    Semoga awak cepat sihat..
    Tengok kasih sayang seorang ayah kepada anak perempuan dia memang menakjubkan .
    like my father

    ReplyDelete
  7. untungnya abah masakkan...
    anak abah ni:-))

    p/s family kak pun cukup trauma kalau ada kalangan kami yang kena denggi kerana kami pernah kehilangan adik ipar kerana denggi..

    ReplyDelete
  8. bestnya abah masak utk SA, moga sentiasa dalam lindungganya:):)

    ReplyDelete
  9. 10. Resipi rahsia tu yg buat mahal tu

    ReplyDelete
  10. Kalau kakak tetap bagi full marks SA sebab ada kasih sayang yg tak ada tolok bandingnya
    Mak pun mesti senyum lebar tengok suami sediakan sup special..

    ReplyDelete
  11. Nampak menarik gak nie.... nanti nak request kat kedai seafood buat sup ketam la pulak nanti kan...

    ReplyDelete
  12. Salam, owh sy baru tau akak penah koma dulu..hahaha tp klw sy, mula2 bg 8 tp sebab terharu ayah yg buatkan, terus jadi 11/10...opz terlebih sudah~

    ReplyDelete
  13. untungnya akak..ayah akak masakkan sup ketam tu..yang penting orang yang kita sayang masakkan untuk kita kan :)

    ReplyDelete
  14. erm, bestnya..sedap menu tu kak..paling best air tangan dari orang yang tersayang pula tu kan..untung akak..

    ReplyDelete
  15. hai ketam...memang sodap..dah elok ke

    ReplyDelete
  16. Tak kisahlah mak atau ayah yang masak.. air tangan dorang tetap sedap sebab dimasak dengan rasa kasih sayang.. ;)

    ReplyDelete
  17. 10 markah, mesti ada rahsia sebab tu dia takmau kongsi resepi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah