Wednesday, December 30, 2015

2016 Bakal Tiba, Musnahkanlah Penyakit Hati...


Mungkin korang ada yang perasan aku up status kat FB Isnin lepas pasal Anonymous sound weird kat aku kat blog...ikutkan malas nak share tapi hati aku jadi sakit...kata- kata dia masih terbayang- bayang di mata...sayangnya aku dah delete komen tu...patut aku screen shot...la ni aku tengah tanya one of my friend yang keja as IT engineer, dia nak tolong check kan IP address, aku nak tau siapa dia...bukan nak aib kan dia just nak tau siapa sebab selalu sangat dia skodeng aku ni...nak tau gak apa masalah dia ngan aku kan....dalam dunia blogging ni ada sorang je yg gelarkan aku MJ...kalau betul dia..aku tak kisah..aku dah maafkan...


Ni la status aku Isnin lepas...mendapat 111 likes dan ada jugak yang komen...yang komen terima kasih...yang share tu aku tak kisah...

So kepada Anon tu...dah nak masuk  2016 dah...masih di takuk lama?

wake up la Anon oi...orang fikirkan macam mana nak tingkatkan ekonomi keluarga, diri sendiri atau nak majukan diri dalam career bukan masih di tahap itu je..bersihkan hati isyaallah bahagia dunia khirat...tak penat ke rasa iri ngan aku yang takde apa- apa ni...bagus sangat eh kehidupan aku sampai kau dengki sangat....bawak- bawak la berubah...muhasabah diri...rugi je jaga tepi kain aku...bukan ko dapat apa pun..

aku ambil keputusan untuk memaafkan sebab aku malas nak pening kepala...malas nak berjangkit penyakit yang sama..insyaallah dengan komen yang macam tu aku akan lebih bersemangat..moga rezeki aku terbentang luas di masa hadapan...amin...

Ini la masalah orang kita kan...suka sangat negative thinking, Dengki, Malas Usaha tahu nak condemn orang je, Suka menyalahkan tanpa usul periksa...yes aku MJ...tapi aku bukan jenis menggeletis macam yang dia maksudkan...kalau aku macam tu aku tak menjadi Suriaamanda atau Parizan Mohd Zain yang sekarang..aku tak kata aku dah hidup senang tapi aku dah makin selesa...thanks sebab amik tau tentang diri aku cuma si Anon ni silap menilai siapa aku yang bergelar MJ ni...its not easy to be a Single Mom..try put yourself into my shoe..then you will know the truth about me as a Single Mom for almost 10 years...aku bukan menagih simpati tetapi i am strong enough untuk menghadapi dugaan dan cabaran dalam hidup ini...Alhamdulillah...


13 comments:

  1. Sabar lah kak....lntaklah dia nk kata apa. Janji kita bhagia dengan hidup kita

    ReplyDelete
  2. sure die slalu stalk kt sini tu yg nk komen mcm2 tu...die bkn tau susah payah seorang single mom...hrp thn 2016 tkde lg komen2 dr cik anon tu

    ReplyDelete
  3. Hmm... Kesian gak dgn si anon macam ni...

    ReplyDelete
  4. aduh.. duh..
    tak pa la kak..
    kita jgn jd mcm dia..

    sama sama kita doakan utk dia smga berubah in shaa Allah..
    dh nk msk thn bru dah ..

    smga masing masing ada azam utk kebaikan bersma..
    smga akak terus kuat dan tabah demi dania dan keluarga.aamiin :)

    ReplyDelete
  5. sabar kak..kesiannya orang macam ni..mesti hidup dier bosan kan? tu sebab suka kacau hidup orang..

    ReplyDelete
  6. eleh die jeles lettew company die xde nak bawak staff gie jenjalan..nmpk sgt hidup akak lg better dari die..patut kene kesian dekat org2 gini..xde life..

    ReplyDelete
  7. semoga 2016 lbih baik dari sekarang

    ReplyDelete
  8. naper dengki sgt... hina sgt ke status MJ tuh? jenis yg mentaliti lama...
    yg dlm otak dia dh di tanamkan janda or balu tuh gedik gatal.... alah kak kite tak buat apa pun org usik kita kalu dh mmg dia tak suke... bt dek sajo lah kak

    ramai lg yg syg n sokong akak... setakat sekor dua langau apa lah sgt

    ReplyDelete
  9. Dalam tak suka hadap jugak entry dalam blog kite.. eemm.. dah bosan takde kerjalah tu..

    ReplyDelete
  10. okey la tu...company yang bayar..bukan senang nak pergi sendiri..Maybe dia punya company tak bawak dia..anyway..tak sabar 2016

    ReplyDelete
  11. Yang panggil SA MJ tu blogger jugak ke??melampau nya ayat dia..kalau depan mata memang layak kena penampar je tu..Betul tu SA..ni masalah hati...Orang macam ni dia akan skit hati kalau dia tengok orang lebih sikit dari dia.apa yang indah2 pada orang buat dia geram dan tak seronok..Memang mudah orang suruh abaikan dan sabar tapi kita yang alamainya je yang tahu perasaan tu..terguris juga la.bila dah terguris mana boleh kita nak buat tak tahu..

    ReplyDelete
  12. biasa kalau lebih sikit, ade je yang dengki..takpelah kak, kita maafkan je dia

    ReplyDelete
  13. Sian ko dik ada je yg nak mendengki...sabo ye jgn di layan sgt orang2 camni...mungkin jiwa dia kacau...tak kene batang hidung sendiri bole la gebang lebih...moga terus sukses dunia akhirat dik ^_^

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah