Friday, December 4, 2015

Nikkori Pear Japan Healthy Fruits

Ekceli aku dah lama suka buah pear ni...aku cuma x notice yang buah pear ni sebenarnya di tanam di Jepun...dulu macam was-was nak beli tapi Abah ada beli dan sejak dari situ aku dah jatuh cinta ngan Nikkori pear ni....so terbaca tentang Nikkori Pear ni di blog mama blogger MAMADARWISH terus terpanggil nak share..baru- baru ni aku beli buah pear ni kat MBG dengan harga RM15 untuk 3 biji...simpan kat fridge office sebab lunch aku tak makan nasi kan...so makan buah jer...

Betul..buah ni sangat manis dan juicy...kunyah sepotong tak cukup..at last habis sebiji...ikutkan sebiji tu 3 orang makan pun tak cukup...sebelum ni aku potong tebal2 tapi hari ni aku potong nipis2....laju jer habis....so..korang kalau nak rasa kernagupan dan kesedapan Nikkori Pear ni boleh la dapatkan di kedai- kedai buah berhampiran....


sebiji ni je last stok aku kat office


boleh tahan besar..


Nampak tak juice dia bila dah di belah...belum korang gigit dan kunyah lagi


sebiji ni memang aku sorang je habiskan...

Menurut Mamadarwish yang sempat mengikuti event di AeonBig baru- baru ni...sebiji Nikkori Pear ni mampu mencecah berat 1kg. betul sebab buah dia besar- besar...dan buah terbaik hanya di tuai sekitar Oktober - December..

well...jangan lupa rasai keenakkan Nikkori Pear...dapatkan di pasaran sekarang dengan harga yang berpatutan...sure korang akan jatuh cinta nanti...

Nikkori Pear Healthy Fruits for everyone.....

10 comments:

  1. kecur air liur tgk:) sedappp pear ni..

    ReplyDelete
  2. Besarnya.. Tak pernah rasa lagi buah ni..

    ReplyDelete
  3. Buah pear ni sedap sgt n klu akk nk tau klu bby batuk or selsema. Bg makan buah ni buat puree. Tp bby 6 months ke atas jela hehe

    ReplyDelete
  4. Nampak macam besar betul buah pear ni...

    ReplyDelete
  5. boleh lawas makan buah besar mcm ni

    ReplyDelete
  6. hmmmm penah nampak pear nih tak tau lah namanyer nikkori.... nk try jgk lah nnti... mkn ngn asam boi sedap ni hehehhe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah