Tuesday, December 29, 2015

Food Review Terakhir Penutup 2015 Steamboat Empire Cyberjaya

STEAMBOAT EMPIRE, GEM IN MALL CYBERJAYA SALAH SATU TEMPAT MAKAN BEST UNTUK DI CUBA

Ahad lepas aku berpeluang berkunjung ke Steamboat Empire Gem In Mall, Cyberjaya atas jemputan untuk review buffet steambot yang ditawarkan..so..untuk korang yang mencari tempat makan yang jauh dari kesibukkan kota dan cozy boleh lah berkunjung di sini. Kalau warga KL macam aku agak jauh la kalau nak datang tetapi kalau warga Putrajaya, Kajang or Bangi maybe dekat dan boleh la mencuba kepelbagaian variasi yang di sediakan..

So far aku suka tempat ni sebab suasana yang Cozy dengan layanan staff restoran ni yang sangat- sangat peramah dan membantu.



Bergambar depan restoran


pakej buffet..yang penting kat sini no service charge


suka dengan interior design kat dalam restoran ni...sejuk mata memandang


deco kat wall pun menarik dengan gabungan warna yang sangat menenangkan




dapur dia moden kan..tak macam sesetengah restoran steambot yang lain yang pernah aku pergi


pilihan bahan steamboat yang banyak...


Kerabu Epal


Kerabu mangga





bahagian minuman panas/ sejuk


Apa yang menarik di Steamboat Empire ni...dengan lebih dari 60 hidangan aku yakin korang berpuas hati. begitu juga dengan harga yang di tawarkan sangat- sangat berpatutan....


ini pilihan aku selamanya iaitu Tom yam...sebagai penggemar tomyam aku sangat - sangat berpuas hati..


seafood dah semestinya menjadi pilihan....sebab aku sememangnya seafood lover...


ini yang menarik dan jarang ada di mana- mana restoran...mini playground for kids...sementara tunggu ibu ayah atau keluarga menikmati buffet steambot..anak- anak boleh main2 kat sini dulu...so korang yang berdekatan dengan Gem In Mall Cyberjaya boleh la berkunjung pekena buffet steambot kat sini...


Empire Buffet 
  Tengah hari (11.30 pagi -3.00 petang)
Isnin- Jumaat : RM22.90
Sabtu - Ahad : RM25.90

Makan Malam 
(6.30 petang-10.00 malam)
RM25.90


Ala Carte 
RM15.90/seorang
(Harga termasuk Salad Bar, Dessert, Aiskrim dan Minuman ringan)


STEAMBOAT EMPIRE
 G.10-G.13, Gem In Mall, 
Mutiara Ville, Persiaran Sepang,
 Cyber 11, 
63000 Cyberjaya


Selamat Mencuba!!!1


9 comments:

  1. menarik jgk ni..boleh ajak member pergi sini

    ReplyDelete
  2. Hmm..menarik kan...
    harga pun xde lah mahal sgt pun...
    yang penting dekat ngan rumah nieyl..haha :P

    ReplyDelete
  3. Banyak dah baca review dari blogger pasal ni...mmg nak pi booking la ada masa nanti nak ajak abah mama makan puas2 kt sini...best yer SA pilihan menarik harga murah fuhhh

    ReplyDelete
  4. mcm menarik sbb ada playground :)

    ReplyDelete
  5. menu dia lain sikit dari biasa..sedapnya makan setamboat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah