Saturday, December 19, 2015

Minggu Lepas Punya Pun Boleh..

Hi korang...

Selamat berhujung minggu....makin sunyi blog aku kan...dah jarang update sebab busy sangat- sangat sekarang ni...dengan mak tak sihat..dengan urusan kerja...Sabtu Ahad yang sangat busy..kurang rehat..aduhaiii...seronok sesekali tengok blog korang banyak update...aku je banyak bahan tapi belum sempat nak share semua dengan korang...kekangan masa yang sangat tak mengizinkan..slowly aku up semua yang aku nak share eh...

blog aku ni dah macam lari niche dah..dari lifestyle dah asyik share bab makanan,...caca marba dah..tapi takpe la kot...dari tak berupdate kan....elok aku up je apa yang ada..lagipun korang follower aku ramai wanita bekerja, student dan ada jugak suri rumah...at least bila up bab makanan korang yang kadang-kadang buntu tak tau nak masak apa boleh la dapatkan idea dari blog aku ni kan...

jom tengok apa menu yang sempat aku masak minggu lepas...minggu lepas tau...bukan  minggu ni..


daging cincang masak lemak cili api


pucuk ubi celur


sambal belacan


Ayam kampung masak lemak cili api


ikan masin sepat dan ikan tenggiri jeruk goreng


sambal sotong


cencaru goreng kunyit dan bawang putih


sayur kangkung goreng

itu aje menu yang aku sempat masak untuk 2 hari minggu lepas iaitu Sabtu dan Ahad...minggu ni aku tak de menu special nak kongsi...semua pun goreng2 dan rebus-rebus je sebab mak tak sihat...kalau ada menu best aku up la nanti....badan pun tak berapa nak sihat maybe terlalu penat kot...rehat tak cukup...dengan PMS menjengah lagi...menduga betul...apa pun...aku mampu laksanakan tanggungjawab sebagai Ibu bila weekend...masak memasak dah menjadi acara wajib buat aku dah....harap- harap minat memasak ni kekal sampai bila-bila...

Selamat berhujung minggu korang...hati- hati di jalan raya kalau kemana- mana...ingat..malang tidak berbau...musim hujan ni jangan la pi berkelah kat air terjun..kes terbaru 5 sekeluarga mati lemas..tinggal anak lelaki dia je, kecik lagi dah jadi yatim piatu kan...innalillahiwainnailaihirojiun...

sampai jumpa lagi...


2 comments:

  1. Laju2 ai skroll ke bawah, tak tahan tengok menu tu.. huhuhu..
    Takziah buat keluarga arwah.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah