Monday, December 21, 2015

Wajah Kesayangan Hamba

Sebagai seorang ibu tiada saat yang paling bahagia dalam hidupnya kecuali bersama anak- anak tercinta. Walau macam mana sibuk dan walau macam mana penat sekalipun...bila dah berkumpul jumpa anak terbang dan hilang segala penat lelah...then bila kembali bekerja macam biasa..hati meronta tak sabar- sabar nak tunggu hujung minggu....macam tu la nasib aku seorang Ibu yang hanya berpeluang bersama anak pada hujung minggu sahaja...

Giler tak happy bila ada aksi- aksi yang meggeletek hati bila dengan anak...meh tengok ragam anak- anak kesayangan aku ni...walau tak cukup korum dan tak berkumpul semuanya...mereka berdua ni cukup lengkap malah macam ada 10 orang kat umah....


pegang handphone je si kecik tengah tu sure bagi kerjasama yang baik....


one more snap for mama darlings...


eh candid ke ni?


alaa....Qhaira bergerak plak...


ok..ini siyes comel...paling comel....


Walau aku tak sama macam orang lain...yang mampu tengok anak membesar depan mata hari- hari,.tapi aku cukup bahagia...wajah- wajah kesayangan aku ni cukup membahagiakan...mereka faham tanggungjawab aku..faham ketiadaan aku kerana mencari rezeki...

aku dah tak hairan dah apa orang nak cakap..sebab dia bukan berada dalam situasi aku...to that stalker...if you are in my shoe...you can feel what i felt..nak rasa? meh la cuba...tak payah lama la..aku cabar dia seminggu je...tahan ke tak tahan...its not easy but dari ko sibuk jaga tepi kain aku...better ko rasa sendiri situasi yang aku hadapi selama 10 tahun ni....then baru ok kalau ko nak citer baik buruk aku dan jaja kat sesapa pun kawan kawan aku....

ish..tak takut dosa ke ko ni...bukan ke mengumpat tu seolah- olah makan daging saudara sendiri?

patut la ko makin gemuk...banyak sangat makan daging sedara sendiri rupanya.....kesian...

jangan la keturunan ko mewarisi perangai ko tuh...kesian plak aku tgok nanti..zaman serba serbi naik ni..kang tak cukup duit plak nak beli baju baru sebab badan dah makin gemuk kan...nampak sangat kehidupan aku yang sederhana ni yang kau dengkikan...

Berubah la sebelum terlambat...

2 comments:

  1. chomel2..alhamdulillah..yang mana hak tak berubah tu cepat2 la berubah sebelum terlambat..InsyaAllah

    ReplyDelete
  2. Kikiki..gambobyg hujung tu memang paling cute...kan main panjang moncung dia...kikiki...gitu la manusia dik selagi bole mengata tu jelah yg diorang buat...mcm la kite pi mintak beras kat rumah depa hari2 kan...bolayan je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah