Tuesday, December 22, 2015

Cerekarama Sangat Sampai Layu Terpedaya.....

SPAM EMAIL DARI YAHOO ACCOUNT

Hi korang....

Pernah dapat spam email macam ni...aku selalu delete terus je..malas nak tgok atau biar lama2 dalam inbox..tapi yang ni siap ada cerekarama tau...so aku terpanggil nak share kat sini jugak..before this aku share kat FB...


Modus operandi dia memang bagus la...dia create scenario yang membuatkan orang percaya...then email kat mana2 yahoo account secara random...tak mustahil akan terkena kan satu dua mangsa yang mungkin percaya...ada kala diorang amik random email gadis2 yang desperate atau yang diorang dah pancing awal2...yang heran tu dah macam2 kes keluar dalam mana- mana media dan media elektronik tapi masih jugak ada mangsa...ayat mamat ni manis sangat kot sampai ada yang layu terpedaya...

Macam- macam cara diorang sekarang nak menipu orang...lagi satu aku nak share kalau kita berada di luar negara...jangan nak gatal2 jadi terlebih peramah ye...tak pasal2 kena dakwa jadi Kaldai Dadah..tak payah nak jadi terlebih mesra...if you are travelling in a group maybe potential tu kurang tapi kalau sorang for sure terperangkap...even dalam flight pun..kita tak tau siapa orang sebelah kita...hati2 especially yang pakai jacket banyak pocket atau bawak bag kecik or handbag...pastikan selamat...sebab kita tak tau niat orang...diletaknya dadah?meringkuk kita dalam penjara negara diorang...selalu ada rakyat Malaysia terkena memang modus operandi macam ni la...

tak salah jadi sombong di negara orang..walaupun di negara sendiri...zaman sekarang kita tak tau niat orang terhadap kita...bahaya di sekeliling kita...



khidmat pesanan masyarakat supaya extra carefull dibawakan untuk anda oleh Suriaamanda

8 comments:

  1. Kalau nak pergi over d sea, ai pergi dgn u je nanti.. ekekeke..

    ReplyDelete
  2. Wah dia punye ayat drama sangat2 kan...kadang2 yg akak pelik gak selalu pompuan2 yg terkono tu bukan la cikai2 tau...cikgu pon ado...ada jampi2 kot diorang ni..vodo ke...kikiki

    ReplyDelete
  3. selalunya kalau dpt email yg dr oversea ni kurang sikit nk bukak.. sbb seraa xde kawan mat salleh yg dok oversea..

    ReplyDelete
  4. Balas ja "hai awakkk.. Awak cakap apa ni.. Tak faham inggeris laaa"

    ReplyDelete
  5. selalu dapat dan malas nak layan..delete lagi bagus

    ReplyDelete
  6. banyak spam gini kan? tension je bila buka email

    ReplyDelete
  7. dari zaman sekolah dpt email cmni..tak pernah percaya pun..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah