Monday, December 7, 2015

Lombok Aku Datang Day 2 : Island Hoping Gili Trawangan

Sambung lagi...kali ni aku nak citer tentang hari ke 2...bangun pagi rasa macam dah kena tinggal dah..tengok jam dah pukul 5.45am tapi terang benderang macam dah pukul 8 -9 pagi...mak oiii terang benderang ni...sempat tengok Sunrise tapi memandangkan HP tak canggih so tak dapat rakamkan gambar...takpe la siap2 secepat mungkin sebab nak sarapan kul 7.30am...

So sarapan di hari ke dua di sini MAYURA POOL BAR....sampai malam weh bar ni...nama je bar..tp takde pun serve alkohol kat sini..tak tau la kalau waktu malam...apa yang menarik kat sini...yang menariknya aku lapar tahap gaban so punya pandai x amik  gambar makanan...hurm...x leh harap...dah isi perut pi jenjalan sorang2 explore...apa yang aku explore? jom tenok gambar...


kat depan bar ni di sambut mesra dengan pekerjanya...


Area kolam renang...tenang..


oh boleh main valleyball jugak..maybe kot sebab ada net tu ha...


menyusuri pantai tepi hotel ni....pun cantik gak...


tak tau la boleh mandi pantai ke tak sebab x nampak pun diorang mandi pantai masa tu...

Ada jer gambar kat tepi kolam renang tu tapi banyak gambar pose maut aku yang mana tak leh nak tayang kat sini..tak melepasi piawaian hehehehe...so...jom langkau terus ke gambar sepanjang perjalanan nak ke Gili Trawangan..kalau tak salah aku nama pantai ni Senggigi....KALAU SALAH MAAFKAN AKU....


Lombok memang terkenal dengan pantai yang indah...membiru je lautannya...camar yang berterbangan


ya allah cantiknya


view ni pun indah sgt...


Apa lagi nak dikata...peluang yang datang sekali seumur hidup melihat panorama indah ini...


ni gambar dari jalan raya masa dalam bas..terkejut ada manusia gak tepi ni...


cerunan bukit yang ada pembinaan...tak tau la apa yang di bina...


ada hentian tempat makanan di jual


belok je jalan ada je panorama indah terbentang...mstahil aku tak snap jadi kan kenangan


tak banyak tempat cantik macam ni kat negara kita kan...


Puri Malimbu Hill


pit stop kat area ni untuk bergambar view yang sememangnya cantik...


subhanallah...indahnya...


andai diberi peluang sekali lagi...aku nak pi sini repeat...


pohon nyiur yang indah dipandangan mata...


sempat snap kapal layar


berhenti membeli topi...aku sempat rakam ragam masing2 je...tak beli pun sebab tak minat


hehehe....masing2 x sedar aku snap gambar


eh...ok la..amik la sekeping....


korang rasa tak apa yang aku rasa....Indah kan?

Memang banyak gambar di rakamkan dan macam nak tepek semua kat sini...tapi ada banyak lagi yang aku nak kongsi..kang boring plak korang tengok gambar laut je kan...nanti aku cari lagi gambar group weffie kat area sini...mana ntah aku letak...dah la tak sempat nak watermark...sib baik xde gambar aku ..nanti aku watermark dan publish lagi ye...

till then...kita jumpa next entry...

4 comments:

  1. Subhanallah...gambo last tu cantiknyeeee...jernih gak ek air laut dia..nampak cam dalam je laut dia...akak tak bosan pon tengok gambo2 ni sume...tak dpt pi lombok dapat tengok gambo pon jadi la

    ReplyDelete
  2. Ramai betul yang ke Lombok kan? memang tarikannya cantik-cantik belaka semua! Insya Allah dalam planning ni kak...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah