Thursday, December 10, 2015

Bonding Dania dan Adik- adiknya....


Mereka adik beradik satu ayah lain mak...

Hi korang....
Last week rupanya Dania keluar sekejap dengan adik - adiknya...adik beradik hasil perkahwinan Ayah dania dan Ibu tiri Dania..jarang diorang ni dapat berjumpa...selalunya jumpa time Raya or time birthday Dania or sesekali diorang drop by kat rumah nak tgok Dania..keluar macam ni jarang la...rasanya ini pertama kali kot...so masa ni diorang pi tengok wayang citer Dinasour tu...aku tak ingat plak tajuk movie tu...
Yang perempuan tu namanya Syameemi..nama eh panjang dan yang adik tu namanya Muhammad...pun panjang gak namanya...diorang ni panggil aku pun Mama...aku ok jer ngan diorang..even ngan Mak tiri Dania pun aku ok je...aku pun tak pernah pisahkan Dania dengan ayahnya..even takde pun halang hubungan kekeluargaan ini...yang berpisah aku dan Ex aku...dengan anak- anak or wife baru dia aku takde masalah...harap di masa akan datang pun takde masalah...Dania pun dah ada adik beradik...semoga mereka membesar dengan sempurna...

Silaturrahim yang terjalin tidak harus diputuskan...setuju?

12 comments:

  1. Alhamdulillah.

    Eloklah begitu. Mereka tetap adik-beradik. :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..happy dania jumpa adik-beradik dia..:)

    ReplyDelete
  3. ye stuju..buang yg keruh ambil yg jernih...

    semoga terus bahagia :)

    ReplyDelete
  4. Salam SA.. bagusnyer ikatan kekeluargaan x putus, apapun mereka ttp adik beradik satu bapa kan ALhamdulillah

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...itu lah yang sebaiknya...
    anak dara dah dania...makin cantik dia...

    ReplyDelete
  6. yup.. tanggungjawab ibubapa untuk besarkan anak2 walau dah tak tinggal bersama. Apa yang dah lepas biarkan ia berlalu. Ai tau u kuat.. ;) Dania pun sama kan.. ;)

    ReplyDelete
  7. yup betul tu.. anak-anak tu memang ada pertalian darahkan.. bagus camtu .. suka tengok :)

    ReplyDelete
  8. Be strong sis..chaiyokk..denesor!citer denesor tu besttt

    ReplyDelete
  9. Bagus sikap, SA ni sama macam kakak saya. Kakak saya sekarang ni kalau bertemu isteri bekas suaminya, boleh berlaga pipi, berpeluk kaup gitu. Saya tengok pun naik geram (hahaha...) tapi kata kakak buat apalah nak dikenang perkara yang sudah-sudah, anak-anak pun dah besar ^_^

    Kakak saya pun tak pernah menghalang anak-anaknya nak jumpa ayah mereka walaupun selepas berpisah kakaklah yang jaga anak-anak dari kecil sampai masing-masing dah besar sekarang ni.

    Susah nak cari orang seperti SA dan kakak saya ni. Salutelah sangat!

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillahh...begitulah indahnya bila tiada dendam di hati. Moga ukhwah itu segar mekar hingga ke jannah, amin.
    In shaa Allah akan bls follow bila smp rmh nnt, ni kt kg on9 kt phone je, dan SA trmkasih sudi follow akk yea.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillahh...begitulah indahnya bila tiada dendam di hati. Moga ukhwah itu segar mekar hingga ke jannah, amin.
    In shaa Allah akan bls follow bila smp rmh nnt, ni kt kg on9 kt phone je, dan SA trmkasih sudi follow akk yea.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah