Monday, December 21, 2015

Dania Di Discoveria Avenue K

Last week keluar dating ngan anak dara ku yang sorang tu...sajer berjalan berdua ngan dia...cuti sekolah tak kemana kan...sibuk ngan tusyen je sebagai prepareration UPSR next year...dia sendiri mintak tusyen sebab ada beberapa subject dia agak lemah..so mama pun ikutkan aje la...untuk itu mama pun reward la dia pi jenjalan KL jap and pas tu pi shopping..hanya kami berdua...takde orang lain...

Seronok bila tengok dia happy...bonding time mom and daughter sangat kan...penat mama kerja dah tentu la semua untuk dia...

Kami sempat pi Dinoscovery kat Avenue K nu ha....tak susah pun nak pi sini sebab berhenti kat station KLCC, keluar je dari station Avenue K Mall sebelah kanan korang...aku mula2 jakun kejap la sebab before this dh pernah pi tapi tak ikut jalan yang LRT ni...so lepas ni senang la kalau nak bawak anak- anak buah ke sini plak...

gambar ni amik kat website


Dinoscovery ni terletak di level 4 nanti aku letak details di akhir entry ni ye...


bergambar di luar Disnoscovery...maaf no camera inside...frust Dania di situ...so amik gambar kat luar aje la...kat dalam ni masuk je korang di beri head torch dan band untuk buat aktiviti..dah pakai vest terus ambik gambar...for sure diorang nak jual gambar la kan....lepas tu diorang bagi map aktiviti untuk Dania buat tugasan...sekejapan je dah settle tugasan..macam tak best plak..sebab tempatnya kecik je...maybe x sesuai utk budak seusia dan sebesar Dania kot...


bergambar bersama beberapa jenis Dino


ala...tak nampak plak nama dan jenis Dino...


pose kat bawah a very huge replica Dinasour


cubaan bergambar terkejut tak menjadi...ini terkejut yang cover jelita gittew.....


haih dh besar dan dah anak dara dah kesayangan mama ni...


membesar menjadi anak yang baik dan solehah ye sayang...


so..korang yang ada anak- anak kecil tu boleh la bawak berjalan ke sini..kalau takde agenda cuti sekolah kan dan tak kemana boleh la bawak diorang explore tentng Dinasour...better pergi hari biasa la sebab tak ramai orang dan tak sesak...pastikan bawak duit yang banyak jugak...ehhh...heheheh....Dania cakap dia tak berapa nak enjoy kat sini...maybe sebab dia dah remaja kan...takpe la kakak..nanti kita explore USS plak...tapi kena dapatkan 6A UPSR next year...mama cabar awak ni dan itu reward terbesar so far untuk awak gapai...start next year mama kumpul duit untuk capai target USS plak....

jom tengok details tentang tiket...


Child with Mykid = RM35
Adult with Mycard = RM25
Email: hello@discoveria.com.my 

Phone: +603 2181 7218 

OPENING TIME
Monday     10:00-19:00
Tuesday     10:00-19:00
Wednesday10:00-19:00
Thursday    10:00-19:00
Friday        10:00-19:00
Saturday    10:00-20:00
Sunday      10:00-20:00

We are open public holidays


13 comments:

  1. best jugak tempat ni..tp awat tiket budak mahai dari dewasa..terbalik plak no

    ReplyDelete
  2. bestnya tp tak blh bwk aiyan lg pi sini rugi... aritu ada dinosor kt jusco pun dia nngis... penakut hehehhe...

    ReplyDelete
  3. oo anak2 saya suka dinosour. hari tu gi pusat sains rupa depa tengah renovate. minggu ni blh bawak depa sini la

    ReplyDelete
  4. Ala, sygnya x nampak dino dalam tu..nak kena pergi juga la ni nmpaknya

    ReplyDelete
  5. bawak fiyah kat sini mesti dia teruja.

    ReplyDelete
  6. dania dh besar pjg dh . eh lma sgt ka saya tinggal dunia blog ni . mcm best jer tempat nii ^_^

    ReplyDelete
  7. Haah dah beso dah anak dara ko dik...kalau jalan sama2 ni mesti orang ingat adik kakak je ni...hehehe

    ReplyDelete
  8. menarik tapi perlu ubah la rules tu. byr mahal2 xle snap plak. hish. xnak la pegi. huuu

    ReplyDelete
  9. huii! mahal jugak neh...nasib la tak angkut sepupu harituuu..kahkah

    ReplyDelete
  10. TQ for sharing. Saya baru tau wujud tempat ni lps baca entry ni...hahaha

    ReplyDelete
  11. best, tp tu la x boleh foto2 dlm tu ,hu...spoil kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah