Tuesday, December 29, 2015

Lombok Aku Datang - Last Part

Yeay dah sampai last part....

ini lah pemandangan sepanjang jalan nak ke Bandara International Lombok...kami kena cepat sebab flight kul 4.30pm kalau tak silap..masa nak ke sini dah almost 2pm...boleh tahan jugak ramai orang kat sini masa ni...ada yang tak dapat naik flight ke destinasi seterusnya sebab cuaca buruk dan flight cancel..betul2 betul flight kami yang last masa tu...ikut jadual asal kami balik flight pukul 7.25 malam...tp re schedule...kalau la stuck ...erm....




petani membawa hasil tanaman dengan motor...


langit cantik je..tapi tak tau kenapa airport tutup plak


antara rumah modern yang ada


kering....kemarau...kalau menghijau tentu pemandangan lagi cantik...




semoga allah turunkan hujan secepat mungkin


Dari jauh dah nampak airport...sedih plak nak tinggalkan bumi Lombok


tugu depan Airport



order cepat jangan tak order...



cubaan menghabiskan duit Rupiah...tapi masih berbaki..hangin je memasing...


dah kak...jom naik flight..kang tinggal kang...


dalam flight kami disajikan dengan Bukhara Chicken Beriyani


ok la not bad...

Akhirnya kami selamat sampai ke Bumi Malaysia...awal dari schedule asal...bagus jugak awal at least aku bleh rehat sebab esoknya kerja kan...heheheh....

Sekian kisah Lombok aku...tak sangka dapat jugak habiskan walau ambil masa sebulan nak up entry sampai ada yang jeles ngan aku siap kata aku MJ menggeletis..pi bercuti company tanggung pun nak heboh...alahai...aku just nak sharing je..tak de la nak menunjuk aku pi bercuti...susahnya nak puaskan hati semua pihak....ok apa company tanggung at least takde la banyak duit aku keluar....penyakit hati tul la orang macam ni....ke sebenarnya dia tak mampu pergi...kalau tak mampu kumpul la duit..tak mampu jugak duduk dendiam jaga tepi kain sendiri....buat apa tambah dosa...kan...

Yes..yes...dah habis kisah Lombok AKu Datang...next kemana kita? Domestic ke International??

tengok kewangan tahun depan ye....

6 comments:

  1. vavavavava seronok nyeeee...company support lg tu...wahhhh jeles

    ReplyDelete
  2. kak ana tumpang gembira melihat foto-foto perjalanan SA ke Lombok ni, Alhamdulillah rezeki SA makan angin ke tempat orang kan :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. tu namanya rezeki terpijak kak SA.. :)

    ReplyDelete
  4. alah ..dengki la tu ... company ko ada taja ???

    yang penting hepi kan kak ....

    ReplyDelete
  5. semoga lombok akan membangun maju akan datang.

    ReplyDelete
  6. bestnya..bla blh smpai sana jgk..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah