Wednesday, December 2, 2015

Lombok Aku Datang Part 7 - Check In Hotel

Yeayy...

Walau tak puas menikmati keindahan Kuta Lombok, kami teruskan perjalanan untuk check in di The Jayakarta Beach Resort & Spa...nasib baik check in kat sini...semua kemudahan ada kecuali limited wifi...huwaaaa....giler hari pertama check in je wifi sampai dalam bilik...esok nya sampai check out takde langsung..kalau nak wifi kena pi Lobby...gigih lepak kat lobby pagi lepas sarapan dan tengah malam..itupun line semput macam siput khinzir ko....aku on roaming pun tak membantu...

so recommended tak hotel ni untuk korang? eh harus la...tak caya?

Jom tengok gambar la....



Ni Pakcik google inform...aku malas nak translate ..korang baca jer la....

For your accommodation in Lombok, The Jayakarta Lombok Hotel & Spa is divided into a main building and several bungalow units, comprises a total of 171 rooms. Facilities on offer include a welcoming foyer with a reception, safe, and a cafe, in addition to a range of shops, a bar, and two α la carte restaurants. The cosy complex also features a pizzeria, a library, and a business centre. A conference room and a banqueting hall may also be taken advantage of by guests, and the laundry service, medical facilities, and bicycle hire complete the offerings. Younger guests may let off steam in the play area, and the hotel has parking spaces for those arriving by car.



Ini main building dimana kat situ lobby hotel dan jugak dining area 


Dining area mengadap bilik aku


dari bilik aku leh nampak kolam renang dan pantai


ada fountain dan taman kat bawah tu jugak...


eh..bukti Malakoff menginap di sini


traditional instruments Lombok


patung2 ni banyak di jadikan hiasan di mana- mana hotel di Indonesia..


ni masa masuk bilik...kemas dan selesa


aku sebilik ngan Kak Noky...


bila menginap di hotel aku amat pentingkan toilet...ok bersih..


cermin wajib ada...


ada bath tub tapi tak guna pun..hahaha..x kuasa nak berendam bagai haih...


part ni bagus..dalam drawer almari solek ada AL-Quran...terus aku macam seram jer..eh...hotel ni ada apa2 ke...hahaha..takde la...memang setiap bilik diletakkan al-quran...


Sunrise dari bilik aku 


Matahari melabuhkan tirainya...nampak ramai mandi kat kolam...


cantikkan sunset...ini je yang mampu aku tembak utk hidangkan kat korang....cuma aku silap x pi tepi pantai tu..kalau pi sure dapat amik gambar lagi cantik...

So berapa harga semalam di The Jayakarta hotel ni?

tgok la aku dah letak kat bawah tu...itu harga aku dapatkan dari internet...harga yang travel agent deal untuk Malakoff aku tak pasti....so far hotel ni nyaman banget kata orang Indonesia...makanan pun so far ok...lebih kurang sama jer ngan Malaysia..cuma tak jumpa nasi Padang...ayam diorang tak sama dengan ayam kat Malaysia...ayam diorang jenis ayam kampung yang kecik2 besar burung puyuh tuh..buah- buahan pun tak berapa cantik..ikut kawasan..mana kawasan selatan yang agak kering tu buah-buahan diorang tak manis..kira hotel ni sebelah Selatan so memang takde hujan macam aku cerita di awal entry...panas tu biasa la...tepi pantai kan...what u expect...

Domestic Rate: Breakfast + Tax included!
From 932231 IDR per night ( Dari RM284.95 )

Best Available Rate - Tax Included
From 991736 IDR per night ( Dari RM303.15)



The Jayakarta Lombok, Hotel & Spa
Jl. Raya Senggigi Km.4,
PO BOX 1112, Mataram, West Lombok
PH: +62 370 693045-8
Fax: +62 370 693043
Email: lombok@jayakartahotelsresorts.com


Esoknya kami punya aktiviti Island Hoping di Gili Trawangan...pantai yang cantik lebih kurang macam kat Krabi atau Phuket...

till then....see you next update


6 comments:

  1. Dah part 7 SA..
    Byk akak ke tengok entry yg lepas..
    Bz sgt ni.. tu yg tak smpt nak BW..
    Pelan2 akak baca n3 SA ni ye..

    ReplyDelete
  2. Wahh...dah masuk part 7 dah cerita AS kat lombok...Cantik hotel tempat penginapan AS ni...

    ReplyDelete
  3. Cantik..mcm best je ni. Insyaallah one day ;) nk.terjah lombok

    ReplyDelete
  4. Menarik je hotwl kat situ kak...
    Bila agaknya cik akak boleh pergi sana..hihi

    ReplyDelete
  5. cantik sangat....pandang segenap penjuru pon semua nampak indah...best la dapat jalan2 tempat orang pastu lepak hotel mabeles camni...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah