Monday, December 28, 2015

Lombok Aku Datang- Day 2 Part 4 - Apa Yang Menarik Di Gili Trawangan

Hi korang...jom sambung lagi la kisah Lombok ni...sementara rakan- rakan lain pi snorkeling...aku dan yang lain2 lepak dulu...posing- posing..explore tempat ni...mana yang boleh aku amik gambar nak share ngan korang aku amik gambar...well panas berdenting kat sini..masa aku pi ni dah 6 bulan bumi Lombok tak hujan...tapi kawan2 yang pergi trip baru- baru ni hujan plak...keadaan laut pun bergelora tapi semua selamat sampai Malaysia walau flight delay beberapa jam...

jom aku bawak korang tengok pantai dan aktiviti yang aku buat di sini...


apa yang menarik susunan kerusi dan kebersihan yang di jaga rapi


takde orang...memang la kan..panas berdenting sapa nak duduk sini...kerusi- kerusi ni milik restoran kat tepi-tepi tu...


abaikan minah saleh seksi tuh...


cantik tak...cantik tak reflection payung tuh? 


kreatif kan?


menu- menu yang terpampang kat restoran dan bar2 tepi pantai tu


basikal untuk disewa


cantik kan?


opps....


aku join diorang ni...


kat mana- mana banyak ticketing office macam ni...


haaaa...aku buat foot massage....nak terkencing aku dibuatnya...harga RP100 000 untuk 1 jam...


permulaan sesi massage


minah ni la yg massage kaki aku....badan kecik tapi bila mengurut..hadoiiiiii lebam- lebam kaki aku lepas tu...Ibu ni banyak angin la...


pemandangan pantai lagi...


dugong terdampar kata kawan- kawan...sabar je la...


dah puas merayau kitorang lepak and order air plak...


coke menjadi pilihan aku...


eh...ada dugong lagi....alaaaa....gambar dah bercampur- campur plak....malas la aku nak susun..


Ramai mat saleh la kat sini...


air laut memang cantik sangat2...rasa nak terjun je mandi...cuma air bersih kat sini bukan air biasa..tapi air masin tau....so...lupakan hasrat nak mandi laut


gambar aku dari belakang...dah aku cakap kan...gambar dah lari susunan..bertabah la korang tengok 


masih di sekitar Gili Trawangan


masih minah ni lagi...


korang tgok tangan dia berurat2 tu ha....


makcik ni tgh kupas kelapa...tajam giler parang tu...aku yang tengok pun seriau


my air kelapa muda....


candid dari hp kawan aku...

habis jugak akhirnya citer kat Gili Trawangan ni...

Kenapa aku nak pergi lagi?Sebab ada tempat yang aku tak sempat explore..aku nak pi tengok Komodo...aku nak pi kat buaian tu...aku nak naik glass boat...macam- macam la...apapun moga satu hari nanti aku dapat repeat lagi...orang ckp kalau pi sesuatu tempat elakkan pergi banyak kali...ah aku tak peduli...duit aku..plan aku so aku nak pergi jugak...

Sapa nak ikut???

13 comments:

  1. seronoknyalah haiiii...ash cepat besar tak pakai diapers dan tak payah dukung selalu...boleh kita tiru mama long pergi bercuti dekat lombok...

    ReplyDelete
  2. haha!sempooiii...
    pergi lagi untuk lebih terjahan :)

    ReplyDelete
  3. huaaaaaaaaaaaaaaa masuk dlm wishlist!

    ReplyDelete
  4. Lombok yer pemandangan memang win...tp nak bawa anak kecik kena cari port bukan dugung byk terdampar...nanti penat maknya nak jawab napa diorang tak pakai baju hahahhahahaha

    ReplyDelete
  5. bestnya
    antara salah satu tempat yang saya teringin nak pegi

    ReplyDelete
  6. wah..bestnye..cantik pantai dia.. :)

    berapa bajet nak pergi sana tu?

    ReplyDelete
  7. nak gie lombokkkkk...bestnyeeeeee...cantik sgtttt..

    ReplyDelete
  8. dlu2 kalo org sebut lombok sure tau kes org bw lari anak dara org je kn..tp skarang rmi yg p cuti2 lombok...cantik gk tmptnye..aritu pn bff pegi GILI ni

    ReplyDelete
  9. cantiknya tempat ni..bestnya bersantai tepi pantai.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah