Tuesday, December 1, 2015

Lombok Aku Datang Part 6- Pantai Kuta Lombok

Aku Jatuh Cinta....

Heppp....jatuh cinta kat keindahan pantai Kuta Lombok ni laa....kalau jatuh cinta yang melibatkan perasaan memang aku sedang dilamun cinta...eh...hehehehe...Kuta ni ada dua eh korang so jangan keliru..satu kat Lombok dan Satu lagi kat Bali....knowing aku yang memang cintakan keindahan pantai..memang sangat- sangat teruja la dengan pantai yang cantik dan pasir yang lain dari yang lain...di gigi pantai pasirnya berbentuk bulat2 halus...indahnya cipataan allah s.w.t..

Jom la tengok gambar..korang sure tertunggu- tunggu kan...


cantik ombak mebadai pantai..tapi masa ni air baru nak pasang....


ini aku ambil guna hp...so macam kurang jelas sikit sebab masa ni panas terik...dan focus aku agak terganggu


masa ni ombak dah besar dan mengganas skit...diorang semua naik bukit kat tepi tu dan bergambar dari atas bukit..aku sorang2 pergi pantai ni...kemudian baru panjat bukit..banyak terlepas la..rupanya dari atas bukit tu lagi cantik pemandangan...


air laut membiru dan ombak memutih bergulung-gulung


halus pasirnya....


sempat aku ukir nama blog kat sini tanda aku dah sampai Kuta Lombok


aku panjat jugak bukit kecik ni...tapi setengah jalan je sebab aku dah lelah...hehehe..stamina tak cukup...ini yang mampu aku rakam guna kamera


cantik kan...korang cuba bayangkan kalau air laut mengelilingi Pantai Kuta ni....mesti lagi cantik


kat bawah tu ada gerai-gerai kecik dan ada peniaga jual minuman....as usual jangn berjanji apa-apa sebab mereka akan kembali menagih janji..kalau tak nak beli just say tak nak..kalau jawab nanti or kejap lagi nanti mereka akan ikut kembali menagih janji korang....


cantiknyaaa....


ini pun cantik kan...


aku tepek gambar yang ni je...gambar sorang tak boleh...


Singgah sini bergambar


group photo 1


group photo 2


group photo 3

Ikutkan kam i tak puas..

Kami nak lama lagi tapi masa tak mengiizinkan...lepas ni perlu balik ke hotel untuk check in dan keluar semula untuk dinner...

Bila la aku boleh kembali ke sini semula...bukan apa...memang tak cukup masa masa ke sini...apa yang kami boleh buat pun dengan 20 minit menikmati keindahan alam yang sangat2 membuatkan kami jatuh cinta...ambik gambar pun dalam keadaan tergesa- gesa...memang la tak cukup kan....

Ada yang nak pergi lagi ke Lombok?

Nak ikut......pergi ramai- ramai best skit...kalau pergi berdua kang ada yang fitnah plak...kan?

lepas ni aku update penginapan kami selama 3 hari 2 malam di Jayakarta Hotel...

8 comments:

  1. Replies
    1. Kena pergi one day dear...memang cantik

      Delete
  2. cantikkkknye...selalu dengar pasal anak2 dara kite di larikan lelaki lombok je sebelom ni....hahaha...sekali tengok tempat nye...subhanallah sangat2 cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. cowok Lombok ganteng banget kot..heheheh....kalau tgok Gili Trawangan lagi best

      Delete
  3. cantiknya view pantai kuta lombok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cantik cik Nor sbb tu Akak jatuh cinta

      Delete
  4. Subhanallah, cantik sungguh pemandangan disini SA :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah