Wednesday, December 9, 2015

WW : Jadi Bahan Bila Typo....


Korang...pernah typo kat whatsaap apps?

elehhhh...jangan tak ngaku eh...sure selalu...tapi dalam kes aku typo kat whatsaap kerja...kat Malakoff ni memang biasa ada whatsaap group kerja...
Semalam terbaca blogger Acik up status kat FB pasal dia typo whatsaap message kat ex boss dia...aku duk gelakkan dia terkekeh2 masa baca tu...

Nak dijadikan cerita, boss aku tengah meeting and dia ada bagi task kat aku...aku jawab laju2 dan send..pas tu terdengar bunyi whatsaap masuk bertalu2...non stop...aku plak tengah bz dengan flight booking so biar je la dulu...dalam 15 minit kemudian aku belek handphone...beratus2 noti kat whatsaap group keja...

Arghhhh apasal plak ni...baca balik....OMG......apa yang aku baca kat status FB blogger Acik tu tepat kena kat aku...

Saya = Sayang 

sejak dari saat tu memang kena bahan..sesapa jumpa aku nak mintak buat sesuatu or just pass by my cubicle akan panggil i Sayang.....YA ALLAH....

Malu giler siottttt!!!! ini mau makan bulan kena bahan ni....merah padam muka aku sampai hari ni....boss asyik panggil aku Sayang....pas tu gelak2 macam takde perasaan...

Huwaaaaaaaaaaa.......malunyaaaa...sampai hari ni kena bahan ni....maunya kecoh nanti.....

moral of the story jangan gelakkan status kelakar yang orang up..tak mustahil kena kat batang hidung sendiri...DAN pastikan sebelum balas message apa2 tgok typo ke tidak...kalau tak for sure korang JADI BAHAN.......

Huwaaaa...malunyaaaaaa.......

Redha la bila boss panggil sexyteri Sayang.....

8 comments:

  1. Xper kak..mnja skit panggilan tu...hihi

    ReplyDelete
  2. hehheheheh cute...nasib typo sayang :) bukan typo lain...

    ReplyDelete
  3. Hahaha...lawak la akak...typo tu sudah menjadi lumrah..hihi

    ReplyDelete
  4. ahahahahahahah kak SA kelakar la..sayang pun sayang lahhhh hahahahahaha..tapi typo ni mmg blh jadi maksud yg lain kn kak..

    ReplyDelete
  5. huk alohh virus acik kena kat SA hihi :)

    ReplyDelete
  6. sportingnye boss panggil syg .. jgn betui2 syg dah le ... hehehehe

    bahaya oi ayat syg tu mmg kena bahan le

    ReplyDelete
  7. wakakaka.. memang biasa terjadi.. tapi bukan dengan budak office ler..

    ReplyDelete
  8. Sexyteri tu memang bukan typo error ya, SA ^_^

    Saya pun selalu juga buat maklumlah mata ni dah rabun macam orang tua lepas tu jari jemari tak mulus lagi. Tukang betulkan perkataan tu pun menyakitkan hati jerk! Tapi setakat ni belum adalah typo errors yang memalukan sampai nak sembunyi bawah katil ...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah