Wednesday, December 23, 2015

Ramai Kurang Senang Dengan Hujan...

Aku suka je kalau hujan sebab rumah aku tu panas..panas sebab takde ekon...rumah aku guna batu block yang pasang siap macam kebanyakkan rumah sekarang...kalau guna batu bata sejuk sikit kot..so kalau hujan mmg aku suka sangat- sangat...lately ni jarang hujan...kalau hujan pun sekejap- sekejap je...ada gak yang tak suka hujan. Hujan boleh sebabkan banjir. Hujan buat jalan jammed especially kat KL. Tapi walau apa pun aku suka hujan...Hujan suburkan bumi kita yang semakin tua ni...kan?


Hujan di tengahari...memang best sebab leh tido..hehehe


haih dh makin besar plak pokok hiasan yang developer tanam ni...x leh tebang ke erk?

esok petangnya kitorang balik kampung..abah nak pi urut badan..so..balik la kami anak beranak..sampai kampung pun tetiba hujan lebat plak...hujan kat kampung lagi best...lagi sejuk...sedap je bau tanah bila hujan...


pokok cili Mak Lang tengah lebat bebuah..geram je nak kutip


boleh tahan lebat hujan...


Pak Lang tak yah siram tanaman dah...


Tanaman pisang Pak lang dah makin besar...rumput pun Pak Lang jaga..asal panjang je dia mesin


seronok bila sesekali di kampung..paling seronok Mak aku la..dapat borak- borak dengan adik dia Mak Lang..aku perasan bila cakap nak balik kampung je Mak memang happy. Bercahaya je muka dia walau dia tak nampak sangat bila nak bergerak..orang tua kan...kehidupan di kampung mungkin lagi selesa pada mereka dari di bandar...bila mata mak dah ok nanti along bawak mak pi bercuti ye mak...tak lama lagi birthday mak..nak sangat tengok mak sihat..sobs...sobs.....doakan mak aku eh korang....

11 comments:

  1. saya dengan anak2 pun suka hujan sebab rumah kami panas...kalau malam2 tu hujan memang lena la masing2 tidur...

    ReplyDelete
  2. seronok mmg seronok, tp ada pro & cons kan ..

    moga mak akak sihat2 ye..

    ReplyDelete
  3. Hujan itu rahmat dari Allah... Bersyukur sebab kita lahir di bumi Malaysia...

    ReplyDelete
  4. saya sukaa hujan! Lagi2 bila bunyi bising kena kat awning zink rmh ni.

    moga mak2 kita sihat..AAmin..mak saya pun dan berbulan tak sihat, risau.

    ReplyDelete
  5. Sape2 yg tak suka hujan tu rugi...hujan tu kan rahmat dr Allah...pokoo2 dan haiwan2 'happy' kalau hujan turun :)

    ReplyDelete
  6. sejuk & nyaman aja lepas hujan kan

    ReplyDelete
  7. ai suka kalau hujan dekat kampung.. best.. ai like.. ;)

    ReplyDelete
  8. suka tengok hujan sebab menenangkan..:)

    ReplyDelete
  9. aida suka hujan.
    walaupun kekadang tersekat perjalanan, still aida suka hujan.
    but hujan yg damai la. tak nak la yg ribut petir bagai. tu tak suka.
    takut!!!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah