Saturday, December 5, 2015

Naik Sekali RM3.30..Ini Memang Giler

Event aku dengan Food Ink postpone hari ni so aku memang terus balik ke Seremban...u know what terkejutnya aku dengan tambang train yang before this kalau balik Seremban dari Kepong Sentral RM6.80.. Hari ni kena RM10.10
Giler...ini memang melampau...kalau ulang alik aku tak tau la macam mana kan...dari KL Sentral RM8 lebih la tu...


Sakit plak hati aku....

Tapi nak buat macam mana kan..dah naik Dan dah berkuatkuasa dah pun..cakap banyak pun tak guna sebab bukan boleh ubah apa2 itupun ada gak yang sokong tu...
Ye la..untung Malaysia masih aman...
Palehotak dia....


16 comments:

  1. Huhu...mmg terasa sgt lps ni sapa yg naik komuter lrt semua..uhuk

    ReplyDelete
  2. Mereka di atas tu...semua ada yang tanggung. Kita semua kene pakai duit gaji yg ada.

    ReplyDelete
  3. Haritu mr hubby naik lrt..masa promotion RM1 dri rumah ke Chan Sow Lin..lepas abis promotion terus naik RM4..bajet ingtkan naik dalam 2 hengget lebih je..skali naik, rasa mcm x logik je..myusahkan rakyat btul..suh letak jawatan, takut..

    ReplyDelete
  4. sabar yer sis... nak buat camana kan,the power is everything....

    ReplyDelete
  5. Memangnyer semua makin naik...bukan makin turun...

    ReplyDelete
  6. sejak ari 1st kenaikan tuh membe opis dh bising2... sbb dia mmg pengguna ttp tiap hari naik lrt... selalu rm1.4 jadi rm2.70 masa dia bising2 kami senyap je pastu kami bahan dia balik... minyak lagi banyak kali naik... kami lg sakit ati hehehe...

    skrg nih semua naik... gaji naik skit tp benda2 lain naik lg banyak... sian pd yg tak berapa berkemampuan...

    ReplyDelete
  7. huwaaa sedih jugak ni. selalu 1.70 je. hari ni 3.80. rasa nak tikam mesin tu

    ReplyDelete
  8. semua benda naik..mmg mengarut dah malaysia skang ni :(

    ReplyDelete
  9. Sekali naik mmg xingt tp xtaula servis dia tip top ke x...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah