Tuesday, December 22, 2015

Dua Beranak Dengan Eskrem Jipangi

Hi korang..

Sebenarnya masa eskrem ni mula2 di perkenalkan aku teringin nak mencuba..tapi segan hati nak mencuba eskrem ni...so kali ni aku merealisasikan keinginan tekak makan eskrem ni tapi dengan Dania...hehehe..kelakar..penat kitorang gelak...Dania la ni...dia yang cakap kalau tak cuba kita tak tau apa rasanya...

So beli jer la...ada dua versi..Junior dan Large...amik kecik dah la..baru lepas makan kang full sangat plak....so bermula la experienced 2 beranak ngan Eskrem Jipangi with a single flavour dengan harga RM6 dan kalau double flavour RM9 macam tu


Logo Jipangi


ni replika je kot ni...


yeay...dah dapat..sebenarnya muka Dania tu nak tahan ketawa...lepas tu berdekah2 kami ketawa...kami amik perisa choc


control kakak...control...berebut2 aku ngan dia makan eskrem ni...kalau aku gigit belah bawah..Dania amik yang atas...orang duk pandang je kami tapi kami buat bodoh...perasan ada yang amik gambar...matilanakkk viral lepas ni...ah...pedulik la kan....


kami dua beranak dah rasa...korang dah rasa?

Sedap weh eskrem ni...

Aku tau ni dessert dari Korea yang tak asing lagi...ada banyak Kiosk kat mall2 besar...sebelum ni aku ada nampak kat One Utama Shopping Centre, KLCC and Mid Valley ni...dia small2 kiosk je...tapi unik la...dengan bentuk cone yang unik dan adakala scary tapi itu kalau otak kotor la kan...hahahaha...selak rambut....
well lepas je pekena Jipangi ni terus pi shopping...dalam kul 4.30 macam tu kitorang balik....letih...seronok walau sekejap je...moga ada lagi next dating ngan Dania...doakan rezeki mama murah ye nak...

24 comments:

  1. Replies
    1. haah sedap... nanti nak cuba lagi sebab nak amik 2 flavour plak...

      Delete
  2. Pernah makan.. dah lama masa askrem ni tak top lagi.. tapi dijual kat Pasar Malam Jalan TAR.. rm5

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke..diorang jual kat pasar malam...x kisah la janji sodap

      Delete
  3. kalo makan sengsorang memang segan kak..tak sanggup rasanya zee..hahaha
    reramai okey skit..

    ReplyDelete
  4. ms pegi avenue k ada tgk tp sbb br lps mkn so tk bli la..tp mmg kalo mkn org akan tgk sbb bentuknye hehe

    ReplyDelete
  5. Semakin popular dan diminati ramai makanan Korea sekarang ni...

    ReplyDelete
  6. mcm sedap.. menarik plak tu sbb kon lain dr yg lain. kreatif

    ReplyDelete
  7. hehehe.. gelak nakal boleh.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohooo gelak....what is on your mind?hehehe

      Delete
  8. sha try jugak eskrem jipangi ni kat KK hari tu. Sekali owner dia memang Korean. Merasalah sekejap Annahaseo, ekekeke :D

    ReplyDelete
  9. Fuh sedapnya. Kat Penang takde ke?

    ReplyDelete
  10. kat ipoh xde lg uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  11. hahaahah tak pernah try lagi...nmpk sedapppp

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah