Wednesday, December 23, 2015

Macam Cerita Hansel & Gretel La Mama...

Berkesempatan ke KLCC selepas Avenue K last week membuatkan anak dara aku ni teruja..suddenly dia cakap "eh...macam dalam citer Hansel & Gretel la Mama...cantiknyaaaaa..."..haaaa gitu....pengaruh citer dongeng omputih kan....korang ingat tak citer Hansel and Gretel? Kisah pengembaraan adik beradik yang dibuang oleh ibu tiri akhirnya sampai ke dalam hutan dan dalam keadaan lapar terjumpa rumah yang diperbuat dari chocolate, gula-gula dan segala mak nenek manisan...tanpa mereka sedari yang mereka terperangkap dengan ahli sihir yang jahat....ingat tak?

tak ingat?erm...korang google la...

semua keindahan ni ad di props Christmas di KLCC....memang cantik dan tak mustahil kanak- kanak or remaja macam Dania akan teruja...mama pun teruja kakak oiii...rasa nak ambik je gula- gula dan lolipop tu ha...jom la kita amik gambar kenangan....


cantik kan props belakang Dania tu...


maunya tak teruja...nampak menyelrakan sungguh


nasib baik Dania dah besar..kalau kecik lagi sure dah berlari masuk dalam tu....

Mana- mana shopping mall memang berlumba- lumba mencipta props perayaan sekarang kan...so far aku baru nampak kat KLCC dan Mid Valley...eh..kat The Curve ngan One Utama gak...nak pi Pavilion ntah bila tahun nak pi...masing- masing busy sangat ni...biasanya bila christmas set minyak wangi murah- murah kan...erm rasa nak pi skodeng la kan...mana tau ada yang berkenan...mana- mana pun tengh hebat sale sekarang ni...tapi berbelanja berpada- pada ye kawan- kawan...tahun depan penuh cabaran ni...jangan enjoy sangat...semua kena bijak berbelanja sekarang ni...tahun depan tahun mencabar buat aku jugak ni....risau ni...risau....

4 comments:

  1. eh yelaa betul mcm cerita tuh.. menarik sgt..

    ReplyDelete
  2. aida krismas ni x dpt nak soping brg sendiri.
    abis ke anak-anak nak naik skola.
    nanti nak tunggu offer chinese new year :)

    ReplyDelete
  3. ye ke myk wangi murah..tak sempat nk ushar

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah