Thursday, December 24, 2015

Lombok Aku Datang - Day 2 Part 3 - Gili Terawangan

Dah mendarat ke kawasan pantai ada la penerangan sikit dari travel agent dan jugak tour guide..kami diberi masa berada di Gili Trawangan sampai pukul 5 petang macam tu...waktu di Lombok sama dengan di Malaysia ye...tiada apa beza pun..cuma keadan terang benderang je bila pukul 5 pagi..

Jom tengok apa yang ada yang sempat aku rakam untuk korang 


Map..di sekeliling pulau ni macam- aktiviti ada..nak pi island hoping, scuba, exploring Komodo dan macam- macam la..


kereta kuda adalah pengangkutan popular yang menjadi tarikan pelancong, senang nak ke mana- mana..tapi laju nak mati...dan bau busuk sebab ada takungan tahi kuda kat tengah2 tu..nampak tak yang kain putih tu..tiap kali lalu memang aku tutup hidung


kedai makan atau bar


berjalan la ke pit stop restoran yang memang dah di booking awal...ramai orang Malaysia, Indonesia dan pelancong luar


alatan untuk snorkeling


kami lepak kat sini...


Rujak / Rojak Adu Nasib. Tak tau kenapa nama eh begitu..agaknya sapa nak adu nasib kena la beli rojak buah ni...eh...


oh ye kat sini tak dipanggil kereta kuda tapi di panggil Cidomo


nyampah tau...diorng berdua ni pandai naik basikal..asalnya dah plan nak pergi buaian tu sesama...dah tu terpaksa aku tinggal...jeles...


sukanya hati makcik ni tau....


eh Cidomo lagi..ni takde penumpang la ni...


berdekatan ngan tempat kami lepak tu ada Turtle Conservation...boleh la...moh la kita skodeng apa yang ada


kalau nak donate boleh jer donate untuk emmbantu meningkatkan taraf pengendalian pusat penyu ini


rasa nak ambik sekor je bawak balik


banyak ok...geram aku tengok


diorang pun tak selesa aku dtg tgo diorang...hehehehe


dapat gak snap muka penyu


ini kalau Qhaira nampak  memang di picit2


baru cakap Qhaira nak picit2 terus ada tanda larangan ni...ahaks...


pekerja-pekerja kat sini..amboi..sempat senyum eh...


basikal tayar besar...kat Malaysia takde kot sebab tak pernah nampak pun...ke memang ada aku yang tak tau

Okeh...aku stop kejap..rasa macam dah banyak sangat gambar dah ni...

ada lagi banyak citer kat Gili Trawangan ni...makanan ok la so-so je..perut dah lapar makan je la...
next entry aku citerla bab foot massage eh...ingat nak buat satu badan tp kemalasan..
korang dah bosan ke belum aku citer pasal Lombok ni?

hehehehe...aku kalau boleh nak abihkan cepat..tapi banyak plak lagi gambar yang aku nak share...sabar je la..

sambung next entry eh....

11 comments:

  1. singgah dari http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. best nya akak melancong :) tringin jugak nak g lombok

    ReplyDelete
  3. Kita pun sama,. Story Sarawak terperam lagi.. eemm..

    ReplyDelete
  4. bestnyaa. bila agaknya boleh sampai sana ..

    ReplyDelete
  5. wahhhh cantik dan unik tempatnya kan

    ReplyDelete
  6. Sape nk release tension bleh la makan rojak tu. Heheheh

    ReplyDelete
  7. Seronoknyaaa jalan2 pantai..")

    ReplyDelete
  8. bestnyee lau dpt jejaln sesame ladies nii..tingin..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah