Tuesday, December 15, 2015

INDAHNYA LABUAN CERMIN EAST KALIMANTAN INDONESIA

LABUAN CERMIN DANAU DUA RASA

Apa lagi yang mampu aku perkatakan bila tengok gambar2 ni di media sosial...terus google dan lihat lah hasil yang aku jumpa..."Labuan Cermin" sebuah Danau indah yang terletak di East Kalimantan atau dengan tepat sekali di dalam lingkungan kawasan Berau, Indonesia. Haaaa...bukan kat Labuan Sabah eh...ramai tanya aku ni kat Sabah ke....bila tgok jer gambar2 kat bawah tu rasa teruja nak pergi tu memang melampau...tapi dengan keadaan ekonomi negara kita yang sangat kritikal ni tak tau la ada kemungkinan boleh pergi ke tak....

Jom tgok gambar dan feeling berangan macam aku...













Apa pendapat korang?

Teruja? Terkesima?

Korang rasa yang sam macam aku rasa....cantik kan...setakat ni yang aku pernah pi tengok tasik buatan manusia kaler biru tapi tak jernih macam yang kat Labuan Cermin ni...aku pernah pi Tasik Biru di Bau, Sarawak...itupun tak biru sangat air dia.

Cantik kan?

13 comments:

  1. subhanallah..cantiknye kakkkkkk..nak gieeeee...

    ReplyDelete
  2. cantik kan...tp cam seram bile tgk pic yg underwater tu..hihi

    ReplyDelete
  3. subahanallah...sangat2 cantik dik...hakak tumpang teruja sama bila tengok gambo2 ni...dalam gak tasik ni ek kalau tak tau berenang seram gak tengok...moga ada rezeki adik nanti untuk sampai ke sini satu hari nanti...

    ReplyDelete
  4. macam kaca!! subhanallah cantik nyer..

    ReplyDelete
  5. perghhhhh cantik gilakkkkkk...
    jom kita pi sana ghamai2 haha

    ReplyDelete
  6. fuhyoooo cantik gilerrr
    jom kita pi nak haha

    ReplyDelete
  7. cantikkk sesangat ;) beruntungnyer dpt melihat ciptaan Ilahi

    ReplyDelete
  8. SubhanAllah...cantiknyaaaaa... :)

    ReplyDelete
  9. waaa...jernih sangat..

    cuba pergi tadom hill..boleh tahan jernih jugak, tp tak sama macam ni la..huhu

    ReplyDelete
  10. SubahanaAllah. Ini gila punya cantik ! Memang cermin pandang tembus punya air :).

    ReplyDelete
  11. tudiaaa haih.. terus sbijik2 nampak clear dalam air.. macam trapung kt udara plak boat tu.. subhanallah cantik2.. okay Kak SA boleh plan trip baru hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah