Friday, April 22, 2016

Makeover And Reward Myself, Pengalaman Pertama Perm Rambut

Hi korang...

First time dapat buat makeover percuma...dan ini juga reward for myself untuk tahun 2016...laaa reward free je...eh.ok apa..ingat murah nak buat rambut? buat Relaxing dengan Perm Hair dengan harga RM500. Kerja giler la kalau tak amik kan...bukan susah pun..duduk 4 jam kat Saloon dan hasilnya memang meletup..eh...puji diri plak...ekceli aku selalu je pi salon ni dan pernah la borak ngan owner..pasal rambut, pasal bisnes dia yang kurang maju..aku macam pelik la..kenapa plak kurang maju padahal kat Sungei Wang Plaza kot..oooo rupanya saingan dengan salon yang bersepah kat situ dan jugak problem orang kurang datang sebab area Bukit Bintang tu tengah sibuk dengan construction laluan MRT...tak sangka plak boleh terjejas pendapatan peniaga kan...

So aku pernah la citer kat dia pasal aku ni blogger, aku citer la apa fungsi blogger tu...then aku ada gak la promote business dia ni kat instagram dan FB..now dia satisfied ngan usaha aku dulu dan menawarkan dua kaedah dandanan rambut dengan PERCUMA.....alhamdulillah rezeki...yang lain2 tu tak payah la aku citer kan...

Moh la tengok gambar yang sempat aku amik..memandangkan masa pergi Selasa ari tu lepas training aku sensorang..ini je la gambar yang aku dapat kongsi sepanjang pengalaman aku makeover rambut...


selepas Relaxing..ko dah kenapa buat mulut cenggitu? ingat lawa la tu?



Haih masa ni dah hampir 3 jam macam ni tau...


Bukan senang Perm Hair tau...cenggini la kepala ko jadinya 


gambar dari depan plak


Dari tepi..


Ya allah dah macam hantu bungkus dah ni...


Akhir process...nampak tak muka letih tu...nak cantik punya pasal kan....


Resultnya????


tadaaaaaa....


Ini la rambut baru aku...

Perm hair tapi bahagian bawah je..aku nak buat curl yang besar2 tu..dia cakap rambut aku kurang panjang so buat macam ni dulu...okey la..asalkan dah panjang nanti boleh buat semula kan...so..any comment?
Ok tak rambut aku ni? aku tak perm semua ye..aku perm bahagian bawah je..bahagian atas masih lagi lurus...sebab apa aku buat macam ni?untuk senang aku jaga..kang semua aku perm bila pagi mengembang apa plak ghupernya kan...biar macam ni je..janji kemas..sesuai dengan aku dan jugak kerjaya aku...

Korang kalau nak dapat sentuhan ajaib Elaine ni....sila terjah Sungei Wang Plaza..

CURVE HAIR STUDIO
Lot S006, Second Floor
Sungei Wang Plaza
Jalan Sultan Ismail
50200 Kuala Lumpur
Tel : 03-2142 2684

Waktu perniagaan : 11.00am- 8.00 pm


12 comments:

  1. Tabahnya kak Suria menunggu sehinga 3-4 jam buat rambut hehe .. tapi berbaloi dengan hasilnya ni! :)

    ReplyDelete
  2. waaaa...
    klu nieyl dah terlelap dahhhhh...
    cantiknya rambut baru...♥

    ReplyDelete
  3. wahhh..rambut baruuu..cantik curly kat bawah tu..hikhik

    ReplyDelete
  4. 4 jam tuuu.. lama juga ek buat rambut.

    untung dapat treatment FREE. best tuuu

    ReplyDelete
  5. Jenuh nak menunggu 4 jam tu, memang boleh terlelap

    ReplyDelete
  6. 3 jam tu? Tp berbaloi dgn hasilnya kan sis?

    ReplyDelete
  7. Dulu masa nak straighten hampir 6 jam.... Siap tertido lagi koooo... Untuk muka akak memang sesuai rambut perm cenggini.... ailaikeeee

    ReplyDelete
  8. Pernah buat mcmni..baper jam bertapa kat salun..haha..paling best bila dh siap, mengembang rmbut..rmbut jenis lebat plak tu..adui..pasrah je la..myesal buat..

    ReplyDelete
  9. Dah lama xpergi saloon bt rambut...huhu...takde masa dah skang..huwaaa

    ReplyDelete
  10. memang boleh tido2 dibuatnye kan

    ReplyDelete
  11. wah lama betul tak ber-salon ni. rindu bau salon. baru start bertudung, satu keje pulak nak carik salon yg ada bilik muslimah T_T

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah