Friday, April 29, 2016

Orang Memberi Kita Merasa

PEMBERIAN SEBAGAI INGATAN DAN KENANGAN

Hi korang...

Selalu dapat cenderahati pemberian boss atau kawan- kawan yang bertugas di luar negara...seronok...dah banyak koleksi aku dapat dari pelbagai negara...makin memberi semangat aku nak berjalan ke luar negara..cuma tahun ni belum ada kesempatan lagi...last aku ke Lombok bulan 11 tahun lepas..tahun ni dah beli tiket ke Krabi...tapi mak plak masuk ward dan tak sihat..so tiket tu burn je...takpe la ada hikmah dan ada rezeki akan datang insyaallah...terima kasih kawan- kawan diatas pemberian yang amat bermakna ini....

Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa kan?


FM Bahrain, Keychain Singapore dan Hamburg Germany

Aku buat apa jer dengan souvenier ni...

Aku dulu suka kumpul dan gantung kat work station...tapi ada tangan panjang plak amik koleksi..makin hari makin berkurang...jadinya aku simpan dalam box...simpan je...nanti aku bawak balik rumah...nak buat satu sudut...dan gantungkan..sebagai koleksi dan kenangan...nak pergi ikut jejak ke tempat- tempat tu ntah bila dapat pergi lagi kan...better kumpul dan masukkan dalam wishlist...aku ni sebenarnya teringin nak ke Korea...tapi nanti la..biar mak sihat dulu..biar dania habis exam dulu...dah selesai semua baru fikir nak pergi mana- mana...teringin nak melancong berdua dengan Dania...dia tengah bz nak UPSR ni..sebab tu kena sabar dulu...

Terima kasih yang tak terhingga buat boss dan kawan- kawan yang tak putus2 bagi souvenir kat aku...kalau pergi obersea beli la lagi...hahahaha......

11 comments:

  1. SA ada dlm ingatan mereka yg memberi ini
    Kenapa? Bila SA baik dgn org, org pun begitulah sebaliknya
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. memang la best.
    walaupun kecil, sgt bererti ekk kalu org yg bagi :)
    aida byk juga kicen, selain fm yg memang byk la.

    ReplyDelete
  3. heheh I pun suka dapat benda benda ni. takyah memahal, FM dengan keychain pun okay jugak lagi lagi yg unik kan. I simpan dalam drawer tapi since anak anak dah pandai selongkar berterabur pulak. hehehe

    ReplyDelete
  4. sronok dpt gift dr overseas kn

    ReplyDelete
  5. Walaupun tak dapat pergi, bila kawan-kawan teringat kat kita dan beri souvenir, itu pun dah kira cukup beruntungkan, SA. Kumpul banyak-banyak lepas tu buat koleksi. Saya pulak lagi suka FM dari keychain.

    Manalah tahu plan pergi Krabi tak jadi tiba-tiba pada masa depan dapat pergi Koreakan. Perancangan Allah kita tak tahu!

    ReplyDelete
  6. Elok simpan dekat rumah je SA.. Dekat office tayang gambar dalam computer sudah.. ;)

    ReplyDelete
  7. Suka juga kumpul key chain ni...cantik bila disusun elok

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah