Wednesday, April 6, 2016

Terima Kasih Diamond Atas Pengalaman Ini....

Apekah???

Diamond? Cincinkah? Wah..banyaknya duit Suriaamanda....opps....jangan panik..relax..hehehehe..macam ni ceritanya..aku telah di jemput untuk review satu product ni..setelah memberi maklum balas dan hampir 3 minggu menunggu jawapan samada aku terpilih atau tidak dan akhirnyaaa....setelah final confirmation..yippeee!!!betul kata pepatah penantian suatu penyiksaan kan...aku terpilih untuk review product Diamond Refined Water Machine...yeayy..excited sangat- sangat...

Aku memang sangat-sangat teruja, selepas set appointment untuk install product ini, hari yang di tunggu-tunggu pun tiba..technician Diamond Coral pun sampai..ini yang aku sangat-sangat suka sebab sangat punctual.

Tadaaaa.....memperkenalkan.....

World's First Refined Water Machine


Comel kan?

Coral Gold
Weight : 8.1kg
Size : 320mm(L) x 223mm(W) x 343mm(H)
Filtration Volume : 1.2L /min at 40psi
Water Pressure Applicable : 10 – 60psi
Max System Operation Temperature : 40 -100 F

So..siapa yang pasang? Aku ker? kalau aku yang pasang memang jahanam la barang kan...so..let me introduce you..Mr Ken iaitu technician yang di pertanggungjawabkan untuk memasang Diamond Gold kat rumah aku...Ken yang sangat-sangat pemalu tetapi sangat- sangat peramah..so..jom kita tengok Ken pasangkan Diamond Gold untuk aku...


Mr Ken memasang Diamond Refined Water Machine..tekun betul dia..sambil pasang sambil beri penerangan..tak susah pasang katanya..tapi aku yang tengok macam complicated


ingatkan ambil masa yang lama....laaa...30 minit jer? biar betul??kalau aku memang tak siap la ni...macam tu la expertnya Ken...Tapi kenapa Ken tak pandang kamera?
oh Ken memang sangat pemalu la...


Ken sedang sambungkan hos ke paip dan mula pasangkan filter...untuk Diamond Coral ni filter kena bersihkan setiap seminggu atau 2 minggu penggunaan..Ken  turut tunjukkan cara- cara mudah untuk bersihkan filter tapi kalau aku tak sure boleh call dia dan dia akan datang tunjukkan sekali lagi..see how sweet la Ken ni kan...


Okey dah hampir siap...



Diverter pun dah function dah...

Diverter Swicth
Weight : 130g

Size : 62mm (L) x 68mm mm(W) x 95mm (H)
diamond-refined-star-icon : Switch to DIAMOND Drinking Water
diamond-refined-diverter-icon : Switch to Tap Water

Ikut sahaja arahan simbol tertera, cuma pusingkan diverter switch ke arah simbol Diamond Drinking Water bila nak guna dan switch ke arah symbol pipe untuk gunakan air paip biasa



okey dah siap pasang dah...dah boleh guna dan dah boleh minum air Diamond Drinking Water dan yang pastinya menurut Ken x perlu dimasak lagi dan boleh terus minum..ada perbezaan semasa minum air dari Diamond Coral..sedikit lain rasa dia sebab air yang telah pun di proses kan..tetapi aku nak bagitahu korang...air dari Diamond Coral sangat-sangat best...

Sejauh mana Diamond Refined Water ini mampu mengubah cara hidup kita ke arah kesihatan?

Nantikan maklum balas dan pengalaman aku serta keluarga aku 2 minggu dari sekarang..apa yang aku harapkan adalah perubahan yang positif selepas menggunakan Diamond Refined Water Machine ini.

To be continued......

7 comments:

  1. lepas ni tadah gelas dalam sinki je kalau nak minum air..senang...tak payah dah ambik botol bagai nak tuang air..hehehe

    ReplyDelete
  2. wah..banyak syok la kak..xpyh ssh2 msk air dah..:)

    ReplyDelete
  3. penting air berfilter ini...air sekarang dah tapis pun macam tak tapis huhu

    ReplyDelete
  4. wah mcm best je.. tengah memilih jgak ni nak beli yang mana pindah umah nanti..

    ReplyDelete
  5. Best la air bersih.... semoga kekal sihat..

    ReplyDelete
  6. Wahh tak sabar sabar nak tahu kesinambungannya! Hehee. Kc pun ada satu mcm ni dekat rumah tapi jenama lain lah kak sa. Tapi teringin jugak nak tahu testimoni kak sa guna Diamond refined Water ni ^-^

    ReplyDelete
  7. Wahhh mkin sihat laa akk pasni..semoga dpt menjalani hidup lbh sihat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah