Tuesday, April 26, 2016

Meriahnya Menu Ahad Lepas

Hi korang...

Minggu lepas aku balik Seremban hari Sabtu sebab terlibat dengan event kat The Mines, Serdang. Nanti aku up entry pasal tu...so agak lambat la aku balik Sabtu tu...malam tu aku makan sikit je..ada lauk ikan keli sambal..dah lambat balik dan dah lapar makanya takde la nak amik gambar bagai...

Ahad aku masak...my turn masak sebab kesian kat abah dan adik aku yang sorang lagi...apa yang ada dalam fridge aku masak..cuma beli ketam je sebab teringin nak makan Kari Ketam...murah pulak ketam Ahad lepas..beli kat Family Store...besar2...sekilo RM21.90. Aku amik 6 ekor kena RM 41.90 macam tu..murah kan...kalau kat pasar besar RM26 sekilo...

Jom tengok gambar lauk aku masak...


Daging cincang goreng kicap


Sup cendawan dan kentang ( lauk mak)


Kari ketam


ni nak tunjuk ketam ni besar...


ayam goreng kentucky untuk anak- anak


sup kentang dan telur tu untuk Ayah si kembar yang tengah diet...

Seronok makan..

Sebenarnya seronok kalau makan ramai- ramai...dari takde selera terus berselera kan...lagi best bila masing- masing makan bertambah...

Entah bila dapat berkumpul lagi...adik bongsu aku dah balik Penang..so tak complete la...

tunggu raya la plak nanti...

12 comments:

  1. Rajin akk..sedap2 lak tu. bila la boleh dpt rasa mskan akk ni

    ReplyDelete
  2. waaaahhhh...meriahnya lauuukkk...
    sedap²..pandai masak...
    singgah pagi di sini ♥

    ReplyDelete
  3. ayam goreng kentucky tu lawan dengan kari. perghhh sedapnyaa. yummy

    ReplyDelete
  4. Sabtu baru ni pun beli ketam kat Pasar Tani. Rasanya Rm23 henggit sekilo...
    Untung ada kakak ni sebab selalunya kakak mesti rajin masak

    ReplyDelete
  5. wow banyaknye pilihan lauk pauk dik...daging kicap dengan kari ketam tu paling akak terliur sekali...huntung la cik tunang dia nanti dapat bini pandai masak :D
    Eh!! akak pon beli ketam kat famili store gak..kikiki...harga sama :p

    ReplyDelete
  6. tapi keluarga SA kerap juga berkumpul..macam keluarga saya semata2 hari raya je la baru nak nampak semua berkumpul pun..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. First time singgah kak blog ni.. meriahnya..masakan. Jemput joint blog akk ya.. ruzitakitchen.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Lauk yang pertama tu tak boleh tahan saya melihat gambarnya. Masuk pulak ketam kari, meleleh air liur dibuatnya. SA ni memang pandai masak. Sedap-sedap nampak lauk-pauk yang SA sediakan. Sesekali balik Seremban dan masak, tentu seisi keluarga makan sampai menjilat jari dibuatnya!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah