Thursday, April 28, 2016

Perhatian Untuk Mereka Yang Bukan Penggemar Sayur

Hi korang..

Wah dah hari Khamis ye..ni ha semalam adik aku ada share kat FB dia so aku terpanggil pulak nak share kat blog aku...mana tau ada readers or followers aku yang tak suka makan sayur...meh nak citer sikit kebaikkan dan khasiat sesetengah sayur...aku dulu kecik- kecik x suka gak makan sayur tapi sebab Abah Mak paksa makan so tak leh nak kata apa kena la makan sayur.Lagi satu  tiap kali nak makan sayur abah akan cakap..sapa nak pandai cakap omputih kena makan sayur especially Kentang...hakikatnya...hurm..kalau tak belajar English betul2 pun tak pandai gak speaking London kan...hehehe....

Dah2 jom baca....









Haaaa...

Banyak kan khasiatnya...

Paling penting bila kita orang perempuan ni masa mengandung...kalau tak makan sayur macam mana plak kan..cane nak dapat baby yang sihat, cergas kalau tak makan sayur..untuk yang lelaki pun..kalau tak makan sayur ke..buah ke...acaner nak dapat sperm yang berkualiti...ye tak?
So adik2 abang2 kakak2 kat luar sana..segera la mulakan makan sayur sebab semua ni merupakan makanan penting untuk semuanya...baik untuk kesihatan baik untuk dapatkan baby yang sihat...

Dah2 jangan nak mengada tak makan sayur...

Sila makan sayur sekarang jugak....eee pelik la kalau makan nasi takde sayur....kan?



Gambar Sumber FB.....

11 comments:

  1. makan sayur ikut mood boleh tak? hehe

    ReplyDelete
  2. Nieyl pun suka makan sayur...
    lelagi tgh diet skrg nie...
    segala sayur hijau nieyl makan..huhu

    ReplyDelete
  3. mujur kat rumah lieya ni penggemar sayur along...weekend kalo beli sayur tu org tgk mcm nak kenduri heheehehehe....

    ReplyDelete
  4. hehhe I dulu jenis tak makan sayur, tahap kalau ada salad dlm burger mekdi tu sanggup la buang. kecuali kalau kelaparan sangat I akan telan je lah. pastu kalau order nasi goreng ke memang pesan taknak sayur. start makan sayur pun masa peknen anak kedua , elakkan sembelit T_T hehehe

    ReplyDelete
  5. semua sayur tu my fevret..sure ada stok lam peties..hehehe

    ReplyDelete
  6. Anak2 walau hanya sayur tertentu yang dorang makan tapi takdelah langsung tak makan..

    ReplyDelete
  7. Sayalah di antara orang-orang yang tak makan sayur tu, SA. Dulu lagi teruk, satu pun tak makan tapi sekarang ni bolehlah sikit-sikit kalau tertelan. Peliknya, lagi hijau sayur, lagi saya tak boleh telan. Tapi macam kentang tu sebab tak nampak macam sayur, saya tibai makan macam esok dah takda kentang dah dalam dunia ni!

    ReplyDelete
  8. wow sib baik.
    semua di atas adalah biasa aida masak kat umah.
    and sesungguhnya anak2 aida dipaksa makan pe pun sayur yg aida masak :) hua hua hua...

    ReplyDelete
  9. semua sayur tu akak suka tapi nak bagi anak-anak suka makan sayur tu yang agak mencabar..hehe

    ReplyDelete
  10. Dalam banyak2 gambar diatas.. saya memang tak suka bawang putih dan taugeh..
    Bubuh dalam amsakan tak ada masalah, tapi saya akan asingkan ketepi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah