Thursday, April 21, 2016

Ada Plak Yang Marah Asyik Tayang Makanan Je.....

Hi korang...

Laaaa...yer ker aku ni asyik tayang makanan jer...ada yang sentap plak...allah...blog ni blog aku kot..sukati aku la kan nak letak gambar apa..tak baik la sound2 orang kan...aku nyer niat takde la nak tunjuk or menunjuk..aku just nak share jer kalau ada readers or followers aku yang takde idea nak masak apa..boleh rujuk kat blog aku kan...ye la..aku sendiri pun kalau buntu aku akan refer kat blog kawan-kawan...haih..marah benor diorang kat seketul Suria Amanda ni...ada bahan blog pun x ok tak ada pun tak ok..apa dia nak tak tahu la....

Eh..dah nama blog ni pun blog aku kan...sukati aku la ye tak?

Moh la tengok menu yang ada ni ha...yang penting ada bahan kat blog..


Rendang ayam NS


Sayur bayam goreng


Nasi Beringin lauk ayam goreng ngan sambal sotong

Banyak je lagi gambar makanan yang aku nak kongsi..tapi rasa malas sebab tersentap skit kena tegur..hehehe.. Nasi beringin tu department lama yang belanja...aduhai..asyik makan dan makan dan makan jer aku ni ha...sib baik timbang berat badan maintain 53kg...

baru- baru ni buat check up

Blood Glucose : 5.8 - normal
Blood Pressure : 165/110 - tak normal langsung
Tinggi : 158 cm
berat : 53kg 
BMI : 22
body fat : 30.2
water content : 50.2
Cholestrol : border

So far aku sihat...tapi nak turunkan lagi berat badan pergi ke 50kg...Aci tak?

21 comments:

  1. bestnye...anyway, blog nie best...

    ReplyDelete
  2. Allahuakbar.....ade ke mcm tu along...ehhh lieya suke tau kalo blog yg letak2 pic mkanan nie....leh bagi idea nak masak ape nak makan ape kan....adoiii...lg satu blog kite suke kite la kan.....ala2 diari kite...nak tepek ape pun suke kite lee...

    along, lieya puase nie...teliyoo abis tgk rendang ns tu along..sedapnye kalo dpt nasi impit....lajuuu jilat garpu tuuu hahaahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar Lieya sabar...renadnag tu memang best..puasa kan..shhhhhh...duk diam2 ye perut..

      Delete
  3. Kakak hari ini bawa bekal bayam goreng juga tapi tak ada ayam dan rendang menggoda macam SA tu. Ada ikan asam pedas aje:)

    ReplyDelete
  4. Seketul Suria Amanda? awak tiruuuu saya yerrr...ihikkkssss...eh, sape yg marah kakak kita! sape dia! sape! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak seketul sally perasan plak...larikkkkk....ada la beberapa orang yang tak suka Suria Amanda

      Delete
  5. laa SA update jer, dia seorang yang tak nak baca dan tengok, kami hat lain suka sangattttttt ... kipidap dear..abaikan semua aura negatif tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the support Kak Ana..love you la...

      Delete
  6. Wah ringannya akk..berat saya naik dah ni 60kg huaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. sape marah tu? meh nak gelakkan dia, ahahha :p

    tapi kan, SEDAP uiiii gambar2 tu, perut bunyik2 . nak tggu lunch lagi 3 jam :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe la..biar la dia..xde orang syg tu..sebab tu marah..#ehhh

      Delete
  8. biar la..orang tu dengki gamaknya sebab berat SA maintain..haha

    ReplyDelete
  9. baru je pagi tadi sembang2 pasal rendang dengan mak akak...terus tertelan2 ailio tengok gambo rendang kat sini...hahaha...tapi sumpah akak langsung takde rasa marah ke hape...suka je baca dan tengok gambo makanan sedap2 kat blog ko dik...pi lantak la orang lain nak kate ape asal kan ko happy je cukup..kan...kan...kan

    ReplyDelete
  10. KITE SUKA TGK BLOG KAK AMANDA SEBAB MAKANAN LA ... HAHAHHA

    ReplyDelete
  11. sy pun marah tak suka sebab tak dapat rasa hahahha (gurau) :D

    ReplyDelete
  12. larr apa nak dimarah agaknya dengan blog orang. dah nama pun blog orang kan.. aigoo. saya suka je tengok gambar makanan. tak dapat makan, tengok pun jadilah.. hihi

    ReplyDelete
  13. Ala sis.. jangan sentap..
    lantakkan mereka yang tak suka tu..
    Bila sis share gambar makanan or tempat makan memang memberi idea pada saya untuk memasak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah