Wednesday, April 6, 2016

2 Buah Novel Umie Nadzimah Menjadi Teman Di Masa Senggang

Hi korang...

Last week aku ada beli 2 buah novel ni dari penulis novel terkenal Umie Nadzimah...alhamdulillah hari ni dah sampai dah..ekceli aku yang mintak dia post hari Isnin sebab takut tak sampai ke tangan aku nanti kan. Aku beli Khamis rasanya..so tak nak amik sebarang risiko aku mintak kak UN pos hari Isnin...bertambah lagi koleksi novel aku...ini pun ntah bila habis baca..selalunya aku baca bila dalam train atau dalam bas masa balik Seremban...memang aku minat baca novel sejak zaman remaja lagi...maybe ada antara korang tak tau..aku ada banyak koleksi novel...rasanya dah lebih dari 500 buah...malas plak nak bukak semula kotak...


Jujurlah Nikahi Aku dan novel terbaru Kak UN - Tidak Pernah Sesal


autograf dari kak UN


one more..

Dulu aku ada banyak novel dari terbitan Alaf 21

Sekarang banyak dari macam- macam terbitan...ada dari Kaki Novel,Karya Seni, Creative Enterprise dan banyak lagi..

Korang kalau beli novel selalu tengok tajuk ke apa?

Aku plak akan tangok ilustrasi muka depan novel dan tajuk...pas tu baca sinopsis di belakang buku...baru aku beli...

Aku masih mempertimbangkan nak buat pre-loved sale novel - novel koleksi aku tu...bukan tak nak jual...cuma sayang sebab aku dah kumpul lama dah...novel kat rumah sewa pun aku tak bawak balik lagi...ada je yang suggest suh jual..jual murah....

Korang rasa macam mana?

kalau aku jual ok ke?

14 comments:

  1. akak ni rasanya dah lama sangat tak membaca novel....
    dulu2 kalau baca mesti mengelat...buka belakang tengok ending dulu...

    ReplyDelete
  2. 500??banyak tu...jual balik pun mesti ramai beli.sebab ada orang suka kumpul novel ikut penulis kegemaran diaorang.

    ReplyDelete
  3. saya pun suka baca novel tapi sekarang nak habiskan 1 novel rasanya berbulan kot. dulu 1 novel 2-3 jam je habis dah

    ReplyDelete
  4. nak tanya beli novel ni melalui website mana ye? siap ada autograf tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA beli direct dengn penulis dia...add Umie Nadzimah kat FB...

      Delete
  5. laku kak jual pre-loved..lagi2 peminat novel. Saya kurang dah membaca skrg. Kekangan masa. Pastu dalam kereta tak boleh baca..jd pening baca dalm kenderaan bergerak. Faktor dah tua kot ni hehehe

    ReplyDelete
  6. Fida pun hantu novel..kalau baca novel memang fokus baca tu sampai habis..selalu fida baca Novel cinta..kadang2 sambil nangis baca..terasa diri sendiri pulak..Sekarang ni pun tengah mencuba buat novel cinta sendiri..tapi tak la selaju penulis hebat..boleh buat baca sendiri dulu..

    ReplyDelete
  7. Kalau banyak rasanyaa boleh je jual..ramai kut yg carik novel yang lama² nie..

    ReplyDelete
  8. Kc kalau nak beli novel..kc tak suka tgk sinopsis sgt. Sebab taknak spoil hahahha. I hate a spoiler. Kc tgk tajuk dan pengarang dia hehee

    Ehem kak sa. Blh la pinjam novel ni ehem ehem hahaha

    ReplyDelete
  9. Wahh siap sign penulis gtuuu..lya tk penah baca lagi novel tulisan beliau.

    ReplyDelete
  10. Penah baca sinopsis jujurlah nikahi aku...macam best jugak jalan citer dia..tapi x sempat nak beli..nak pinjam yg akak punya laa..hehe

    ReplyDelete
  11. Nani ada dua tiga buah novel tam sempt nak baca. Huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah