Sunday, April 24, 2016

Mulut Longkang Memang Susah Ditutup

Hi korang...

Kadang- kadang kan aku tak faham kenapa sesetengah orang masih ada yang bermulut longkang...bertanyakan soalan - soalan yang kurang bijak terhadap sesetengah orang kan...nak plak soalan yang cepu emas tentang jodoh, tentang anak dan macam - macam la....

Contoh macam kat bawah ni kan....



Korang pernah alami?

Aku memang sentiasa alami la...dari awal kahwin dulu sampai la ni dah 11 tahun aku menjanda...pas tu macam biasa aku akan dapat soalan part jodoh jer la...

Sampai satu tahap aku malas nak join kenduri...

aku malas nak pi beraya...

Sampai satu tahap kalau ada orang datang rumah aku lebih rela duduk kat dapur dari duduk ngan diorang sekali...

tak faham aku kenapa dalam dunia moden ni masih ada lagi yang kuno tak reti nak jaga perasaan orang...

Mungkin diorang tak rasa kot kan?


11 comments:

  1. hahhaha...abaikan je..tersenyum je mampu bila orang tanya

    ReplyDelete
  2. Saya selalu hadapi soalan pertama. Huhu. Saya dah hampir 2 tahun kahwin dan takde rezeki anak lagi. Asal balik kampung ke apa, mesti ada je orang bertanya. Sampai tak tahu nak jawab apa. Sebab saya pun tiada jawapan sahih :(

    ReplyDelete
  3. hurm..slalu kna... buat pekak jer..umur dah banyak tp xkawen...sabar jer la..huhu

    ReplyDelete
  4. saya biasa jugak kena, tapi biasanya saya balas balik...tak kira tua muda memang kena punya hahahah

    ReplyDelete
  5. jalan-jalan ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  6. biasalah tu kan..sabar je la..

    ReplyDelete
  7. betul tu kak... mulut org mmg susah nak tutup. Ada je.. Sabar jela kadang kadang tu =)

    ReplyDelete
  8. betul tu kak long
    saya sama mcm akak dlu.
    part beraya, part mkn kenduri, bila org dtg rumah bila blk kg lg suka dok di dapur buat2 sibuk.. kehkehkeh

    kalau saya, saya suruh je dorang tanya Allah..
    comfirm lps tu senyap la kot..

    ReplyDelete
  9. betul tu kak. kita pun selalu dapat soalan bodoh ni. contohnya bila nak beli umah sendiri. tak ke bodoh soalan tu? ada duit beli lah. dah belum sampai rezekinya lagi. pastu ada jugak tanya "kenapa beli kete second , malaysia punya pulak tu". wahduh.

    and benda benda tu jugak membuatkan kita malas dah nak join apa apa aktiviti family dah ke, open house ke. nak tegur jiran pun malas.

    ReplyDelete
  10. betul tu kak..tension je pgai org yg mcm ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah