Friday, April 29, 2016

Simple Lunch Jumaat Yang Hening

Banyak Dugaan Dan Cabaran Asam Garam Kehidupan

Hi korang...

Lambat aku bersiaran untuk 2nd entry hari ni...macam- macam dugaan pagi ni...dengan fikiran tak tenteram, hati tak tenang, Mak abah ada kat IJN, aku tak dapat keluar temankan mak kat sana, dengan lambakkan tugas...namun berapa banyak pun dugaan, aku cuba bertenang sebab itu asam garam kehidupan...hati tak tenang so aku pergi keluar tapau sesuatu untuk lunch..

Alhamdulillah...sejuk skit hati bila dapat khabar dari Abah...Mak akan warded pada 22hb May...so aku tak perlu datang sebab Abah nak bawak mak balik dah...alhamdulillah..allah lapangkan hati aku yang tak keruan...malam nanti la jumpa mak kat rumah...

Senang sikit hati aku tapau tadi....


Laksa Penang


Sedap kuahnya...


Up sengkuang calit...

Aku makan dengan senang hati...

Walau masalah tak hilang sepenuhnya...walau hati masih terluka...ada rasa tak keruan...perut tetap kena isi juga....alhamdulillah..rezeki di tengahari jumaat...kenyang perut...sedap Laksa dan sengkuang calit tu ha..beli kat SSM ada macam Flea Market setiap Jumaat ...jarang sebenarnya pi jalan sana..tapi sebab hati terluka..perasaan tercalar...ikut kawan pi tapau makanan kat situ...

Makan cepat2 pas tu buat kerja semula...hari ni nak balik awal la..nak release tension sebelum balik Seremban...mana tau leh shopping kat NuSentral..tak pun makan dulu sebelum balik kan....

Selamat berhujung minggu korang...happy weekend...

11 comments:

  1. semoga dipermudahkan yer urusan akak..=D

    ReplyDelete
  2. lama x mkn sengkuang calit tu
    dulu time skul sllu sgt beli..RM10 sen ja haha
    skrg kt penang RM3 wohoooo

    ReplyDelete
  3. haissshhh kakkk oiiii sedap nyer laksa!!

    ReplyDelete
  4. Kuah laksa nampak pekat betul. Best gila makan laksa kuah pekat gituuuuu :)

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan semuanya. semoga Mak Abah selalu diberikan kesihatan yang baik ye. btw dapnya sengkuang tu. susah pulak dapat skrg -__-

    ReplyDelete
  6. Laksa Penang belum pernah try lagi. Tapi kalau sampai Penang asyik terliur tengok nasi kandar ja. Moga Mak Suria sihat selalu...

    ReplyDelete
  7. singgah petang http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak buat laksa....kena tunggu cuti panjang dan semua ada kat rumah

    ReplyDelete
  9. Tetiba rindu nk makan sengkuang calit..
    Nak kena cari sengkuang dengan kacang nie..
    sos merah dah memang ada kat umah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah