Thursday, June 21, 2012

Tak Keja Kalu...Camana nak bayar sewa?????


Panggilan telefon dari seorang perempuan melayu menambahkan lagi STRESS aku...
aku dapat call masa dalam LRT..
dia perkenalkan diri sebagai R dari Sabak Bernam..dan tanya pasal rumah sewa....so..aku pun citer la segala
details ttg bilik yang aku nak sewakan tu...
last part aku tanya dia...u kerja kat mana?
dia hanya jawab...saya tak kerja kak..baru cari bilik sewa dan nak cari kerja...

Ko tak kerja macam mana nak sewa bilik????
Aku tak nak tanggung risiko ko tak kerja..mcm mana ko nak bayar sewa?
ini rumah sewa la...
bukan rumah untuk kebajikan...
Adoiyaiiiii.....Acaner ni johan?????korang rasa ..patut tak kalau aku Stress???

6 comments:

  1. hehe dah baca dialog tu sy pun naik stress!
    hehe confirmlah kita nak tau dia keja atau tak kan..kalau tak nnt nak bayar pakai apa~

    ReplyDelete
  2. huhh....nory pon stress klu cmni...kat dunia ni manede yg free, masuk toilet pon nk kene bayor, inikan plak nk menyewa...huhuhu..

    ReplyDelete
  3. aiyoooo...
    mcm ni punya org pun ada ker??
    ishhhh

    ReplyDelete
  4. mmg stress...giler ke tak keje?

    kengkadang ada penyewa yg tak berani nak amek student, takut kes tak bayar sewa gak la...ngeri...

    ReplyDelete
  5. hahahahahahha bukan takat ko jerk weh tokei balak pon stress dengar camtuhh...kahhhhh..

    ader jugak org camtu eh.takyah lah kasi sewa kat org camtu wehh..nantii yang susah ko jugak kannn...kang tak pasal-pasal haku kena kesian kat ko plak kangg..baik tak payah dari awal..*evil mode on*

    ReplyDelete
  6. Janganlah amik risiko... Kang ape lagi mslh yg dtg?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah