Friday, June 15, 2012

Bekalan Hari Ni...Ayam Goreng Kicap


Yesza...aku ni memang dengki ngan kawan2 blog yang duk post gambar makanan jer lately ni kan..
nah amik plak aku pun nak tayang apa aku masak malam tadi untuk bawak bekal
hari ni ke opis...
ala..xde la susah mana...sambil lelap mata jer boleh buat...tp knowing aku yang mula2 jer semangat amik gambar...pas tu pic sesudah masak x amik....bagussssss....

 ayam yang dah di bersihkan
Bahan2...bawang besar satu labu, cili api, bawang putih ngan halia..

ayam yang dah siap di goreng..
pic credit to mr google

pic sesudah...lebih kurang la.....
Pic credit to Mr Google

so ari ni tengahari makan bekal dari rumah jer la eh...xde la banyak kuantiti ayam mcm dalam gambar tu...
gila santak aku makan sensorang banyak tu...
makan ramai2 best wooooo...selera jer...

6 comments:

  1. suker sgt masak kicap...shedap!!

    ReplyDelete
  2. ayam masak kicap makan dgn nasik panas = best!

    ReplyDelete
  3. hehe, semangat ambik gambo bawang, cili segala bagai, sudahnya gambo dah siap x der... seb baik ada mr.google...

    erm, lama dah x masak2 n makan reramai kat opis... sedapkan makan reramai gitu, lauk biasa2 jerk pon jadi sedap...

    ReplyDelete
  4. simple aje kan tapi sedap....

    hmmm... suka sangat dengan ayam sejak peknen ni... sangat2 suka!!!

    hehehe.....

    ReplyDelete
  5. Kat rumah ada bekalan ayam pun sebab anak2..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah