Tuesday, June 26, 2012

My Favvy Pari Bakar Yang Sexy...


Menu Sabtu lepas..beli ikan pari 2 keping besar..RM15.00...belah2 dapat la rupa yang macam dalam gambar tu...dah lama sebenarnya x makan ikan pari ni...kalau buat masak asam sedap kan...
nak2 asam pedas melaka

 ikan pari yang dah dibersihkan
 marinate ikut sukaati aku...aku yg nak makan..aku nyer suka letak apa...
hihihi..
kunyit serbuk, garam, serbuk kari ikan adabi, sos tiram ngan lada sulah..
 gaulkan dan perap 1/2 jam..
 bakar atas kuali leper ni jer...guna dapur gas..dapur arang ada..x kuasa aku nak hidupkan api arang..
leceh...
Hampir2 masak...
Gambar dah masak aku x amik sebab dah abih..lapar giler time tu...masing2 x ingatkan aku amik gambar
yeeeehaaaaa....puas hati..
cicah ngan air asam and kicap cili plak tu....
tambah nasi 2 kali...kenyang sampai ke malam...
aku sebenarnya terlupa nak amik gambar tempoyak yang mak aku buat..berbotol2 dalam peti ais tu 
buat stok..next week la eh..aku balik next week aku amik gambar and review..


8 comments:

  1. fuhhh rara suka gila ikan pari ni.sedap kan.

    ReplyDelete
  2. fuh mmg sedap pari bakar...cecah lak air asam atau kicap cili....masak asam pedas boh dauh kesum pun sedap jugakan...adoi teliur dah kite nieh!

    ReplyDelete
  3. sedapnyeee..shu pon suka ikan pari.. wat asam pedas mmg best..

    ReplyDelete
  4. sedapnyeee..shu pon suka ikan pari.. wat asam pedas mmg best..

    ReplyDelete
  5. perghhh...aku kalau ikan bakar mmg prefer ikan pari...ikan lain mkn jugak, tapi lagi feveret ikan pari lah...

    mujur ko tak tayang air asam ko, kalau tak, lagi meleleh air liur aku tau!!huhu...

    ReplyDelete
  6. fuhh.. leleh. ayaq liur ai!! hihi.

    ReplyDelete
  7. ikan pari bakar..yum yum..kalu masak asam pedas pun..layan nie..

    ReplyDelete
  8. pari bakar or asam pedas sgt lah awesome klu ikan pari ni..
    yummmyyyyy

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah