Wednesday, June 13, 2012

Buruk Perangai Aressa


Kadang2 tingkah laku anak2 ni buat kita rasa sgt sweet kan...ye la dorang kan kanak2 membesar..x tau berfikir...main belasah jer nak buat apa..
mcm si Aressa ni...bila bagi jer buah mangga ni kat dia..terus dia yang punya and tak nak kasi balik utk potong ke apa...

 dapat jer terus baham...gigi depan atas bawah dah ada...
 gigih dia gigit tau...bila kitorang amik dia melalak sambil hentak2 badan...
 bagi balik baru senyap...

Ni dia lepas nangis aku rampas buah mangga tu dari dia...

Bertuah nyer anak...sib baik buat perangai umah sedara mara..kot rumah org 
x kenal...mana Adeliya...time ni Adeliya Ibu eh dukung...sebab meragam tgh demam..
anak dak Lisa ni lain perangai eh..bila berkumpul ramai2 masa kenduri dia tak berapa nak suka...dibantainya melalak x hengat dunia...puas pujuk....x selesa kot orang ramai...
Si Adeliya plak jenis kuat mengutip...biasa la budak kecik kan...satu hari tu dia kutip cili api yang x tau celah mana dia dapat..dia kunyah apa kepedasan..
sejak dari tu dia tak berani nak makan...suap bubur pun tak nak...penangan mengutip kan...
haaaaa...kutip la lagi,....ni dah kurus..x nak makan...tp time aku ada aku paksa jugak dia makan..takut agaknya sebab ari tu makan pedas kan...padan muka...


10 comments:

  1. alahai aressa.. biala mama kopekkan kulit mangga tu dulu =)

    ReplyDelete
  2. haha...anak buah akak jugak...hihi...dah setahun kan??

    ReplyDelete
  3. alahai sayang..lum kupas kulit lgi tu kan/ mcm mana nak makan..tapi ye la..bebudak...mana la paham apa...

    ReplyDelete
  4. si kembar ni makin membesar makin banyak ragam...diorang ni x rapat tau..x leh dekat..confirm berebut..

    ReplyDelete
  5. buat cam mainan pulak kan..tak kasi ambil barang dia punya

    ReplyDelete
  6. jgn biasakan along..
    kulit mangga or pelam ni gatal..
    takut allergic plak pd budak2..

    ReplyDelete
  7. hahahhahaha comel jek perangai dia..

    ReplyDelete
  8. kecian kat aressa . tak kupas kulit mangga tu..? boleh jgak dia mkan..

    ReplyDelete
  9. All dia lebih nak kumam jer..bukan la dia makan habis mcm tu jer...biasa la budak2 baru tumnuh gigi..gatal gusi kot...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah