Monday, June 18, 2012

Dah Bertunas Dah!!!!


Aku tgok gambar ni kan....antara geram...ngan marah jer...kecik besar..kecik besar jer aku pandang
sapa yang punya angkara ni...masa suka buat potluck bulan lepas..masing2 request nak buat cencalok la..budu la...simpan kat peti ais kat pantry opis...bila dah bawak..ingat di gunakan..yang aku supply bawang...mati2 aku ingat dah abih dah bawang2 ni...rupanya elok cantik jer bungkusan eh...yang kelakar
dah bertunas dah...dah tumbuh pucuk muda kat bawang tu...
aku pandang akak tea lady tu...dia boleh buat senyum sumbing x bersalah...
aku ckp ke dia..next time..aku x nak bawak lagi dah...bawak di simpan buat pekasam sampai tumbuh tunas baik x yah...amik bawang ni pi tanam dalam pasu...

 dari jarak jauh sikit..nampak kan..dah tumbuh tunas dan daun

nak tgok rupa sapa yang punya angkara tu??


v


v



v
Ni la tealady kesayangan kitorang...
Kak Yati..

Dia buat muka tak bersalah jer kan...
tapi kan...sehari kalau dia ni takde...sunyi hidup kitorang...sampai sanggup x masuk pantry
sebab dia takde...dia dah macam mak pada kami semua..walau umur muda lagi...40 Tahun...kalau tgok dia gelak terbahak2 tu...sweet jer...comel...heheheehe


7 comments:

  1. hehe..sama la mcm mak cik kt opis lebly nieh..sweet jerk..

    ReplyDelete
  2. boleh tanam buat hiasan dan sumber oksigen kat opis tuh. :D

    ReplyDelete
  3. keh keh keh ...ape lagi sila tanah dlm pasu...kang leh guna daun bawang tu wat tabur2 atas mee hihihihi....

    ReplyDelete
  4. tanam la long ehehe...rumah ratu pun kdg2 cmtu sbb tuan umah malas kedaung nk masak.

    ReplyDelete
  5. hahahahaa...

    dalam peti ais pun bole tumbuh tau!

    :D

    ReplyDelete
  6. apa lagi bantai buat cekodok bawang mehh hehehhee

    ReplyDelete
  7. Oh.. boleh guna tu.. jangan buang.. rugi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah