Thursday, June 7, 2012

Musim Raja Buah


Sana sini kawan2 duk update pasal durian kan? ni masa kenduri kat Serting last month...rumah depan rumah Pak Long ni banyak tanam pokok durian...memang tgh berbuah lebat dan pohonnya rendang serta 
rendah...boleh di capai tangan..buahnya pun belum besar lagi...

 bukti pokok durian ni cukup rendah
 menjadi betul buahnya..walau milik org kan..
 seee....
 untung pak cik tuh...bijak coz tanah yang lapang depan rumah di tanam pokok2 buah...
mungkin dia beringat anak ramai...cucu cicit dah ramai..
sesekali balik kampung kalau musim buah dapat la berkumpul dan merasa kan..
aku ni..kalau la ada tanah..nak jugak tanam pokok2 buah...mesti best kan..anak2 buah dtg bertamu..
usia dah meningkat ni...fikir nak duk kat kampung jer la..
aman damai..takde pencemaran...tp bila la merasa kan?



6 comments:

  1. dah nak sampai musim raja buah ni... nyam nyam nyam

    ReplyDelete
  2. wahhh.... seksinya raja buah!! :D

    ReplyDelete
  3. yum yum...raja buah nie memang fav Ayu...kalu dpt..memang laju jer layan..

    ReplyDelete
  4. Family saya xde dusun buah :( kalau teringin...kena la beli kat tepi2 jalan tu...

    ReplyDelete
  5. aduh...mmg tak bleh blah sis.....b4 pregnant mmg tak suka ngan durian nie...tp pembawakan budak agaknya.... melilau gak abg ajie g crk hari tuh...dapat lak kat umah member kat pagoh byk...aduh...mmg tak sedar diri mengandung mkn durian....mujur a.ajie ada dok ingat-2kan kita...hehehehheheee

    ReplyDelete
  6. Ada rezeki nak duduk kat kampung.. dah penat duduk dlm hutan batu ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah