Friday, March 18, 2016

Contoh Bento Untuk Anak- anak...

Hi korang...

Tengok gambar bento- bento ni kat FB buat aku teruja..tapi korang tau la kan..aku ni weekend mama, memang takde peluang nak buat bento untuk anak dara aku tuh...sedih kan...tapi takpe la pengorbanan..ni aku share kat blog untuk tatapan korang...mana tau korang takde idea, boleh la guna idea dari gambar- gambar kat bawah ni....

Bento yang pelbagai macam ni memang menarik dan aku yakin mampu menarik perhatian anak- anak untuk makan bekalan dari rumah..bersih pun bersih kan? bila bawak bekal macam ni sure dapat elakkan masalah keracunan makanan..











Korang kalau buat bento untuk anak- anak make sure makanan adalah yang sihat...nak buat bento macam kat atas ni pun bukan susah kan...cer korang tengok..lebih banyak makanan yang sihat kan, ada sayur dan jugak buah- buahan..lengkap rangkaian pemakanan yang sihat kan...selalunya aku suka skodeng kawan blogger yang sorang ni LIEYA, dah kenal lama tap lom pernah jumpa..suka tengok dia buat bento anak2 pi sekolah..tapi aku jarang la dapat sediakan bento untuk Dania..kadang2 jeles tgok tau..tapi takpe la dah bahagian aku kan...kalau ada banyak cuti nanti aku tekad nak cuti dan nak masakkan bento untuk Dania..dapat sebulan sekali pun jadi la...kan?

9 comments:

  1. Akak ni full time mom tapi tak ada jugak berbentonya...tapi Lieya memang curlas rajin betul dia.

    ReplyDelete
  2. cantik2 n menarik... kalau dana msti sepesen je heheheh

    ReplyDelete
  3. mknn jepun je tu kebanyakannye eh..sy bwk bekal biase je..berdua dgn husband je..huhu..Adam xde llagi sbb babysitter msk lg sdp dr ibu dia T_T

    ReplyDelete
  4. ini rupanya yang tak budak ni pun keliur jugak :p

    ReplyDelete
  5. Err, baru dengo istilah bento ni? Bekal ek?

    ReplyDelete
  6. Nampak menarik semua bento nie..

    ReplyDelete
  7. saya buat bekal anak2 pun yg simple2 jek sbb tak dan nk kejar masa pagi2 tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah