Thursday, March 17, 2016

Tidur Dalam Sauna Mimpi Dipatuk Ular Sawa...

Kalau tak sihat lagi tak tahu la..sekarang tido macam tido dalam sauna..jimat duit tak yah pi sauna mahal2 kan?kalau kat rumah Seremban lagi plak...memang panas berbahang..tido basah ngan peluh...tengah malam ke pagi 3 kali bangun mandi...menderita rasanya...ekon? aku tak mampu nak pasang ekon kat umah tu..aku bukan orang ada- ada..#eh.....

gambar bawah ni kipas kat bilik umah baru...full mode ni...pun x bleh hilangkan panas...


tambah plak dengan kipas berdiri ni plak....pun sama....


At last aku tak leh tido..dah beberapa hari aku tido tak lena...tido..tetapi hati seolah2 berjaga...tido sampai mimpi kena patuk ular sawa....arghhhhhh....mimpi mainan tido...tak bleh nak percaya...hahaha...ye..aku kena patuk ular sawa...bapak besar ular sawa tu...

Apekah?

Aku tak nak fikir apa2..biar lah mimpi tu berlalu...harap ular sawa tu tak bertandang lagi dalam mimpi aku....

Ahaks...

Panas weh.....nak pasang ekon...nak pasang ekon...tapi kalau bil api bertambah?

10 comments:

  1. Sally pun rasa skrg ni panas...tp nasib baik jugak la sbb rumah Sally kalau malam, angin malam dia xde bahang

    ReplyDelete
  2. SA pasang yang inverter..letrik xmahal sangat..rumah saya tiap2 malam pasang dari kul 7ptg sampai pagi bill hanya rm65++ jer..saya pasang masa ngandung Alysa saya kerja shift. bila kerja malam nak tidur siang mengelupur panas tambah2 mengandung. Husband bagi alasan rumah kuates jkr buruk banyak lubang. Saya paksa dia tutup semua lubang dengan kadbod. Alhamdulillah loni Alysa dah 6tahun dan ekon tu masih elok..sori tepanjang cerita pulak

    ReplyDelete
  3. haipp.. petanda mimpi.. ada org nak masuk minang tuu.. hihihihighih

    ReplyDelete
  4. kalau mimpi ular sawa ada org nak masuk meminang rasanya kan...kalau tak silap lea lah...

    ReplyDelete
  5. kak..naper xbuka skit tingkap bagi angin dalm bilik kluar? cik nor dok tingkat 2..mlm2 buka jer tingkap..kurang skit bahannya..huhu

    ReplyDelete
  6. memang tahan kan dgn cuaca panas sekarang ni...bersama la kite bertabah...akak ada je ekon kat bilik ni tapi tak sampai hati nak pasang...selain riso bil elektrik melambung2 ada rase tak best bila anak2 cuma berkipas mak paknye sedap2 tido dalam kesejukan ekon....kikiki...tapi bab jimat karen tu memang betol ye..dulu masa pasang ekon bil api akak rm180 ye...sejak tak guna ni selalu bil rm80-90 je...cekire berapa banyak akak bole save...kuikuikui

    ReplyDelete
  7. bil confirm naikla..tp berbaloi kot sbb bleh tdo selesa..huhu

    ReplyDelete
  8. nak dapat anak raja tu..hehehe...

    mainan tido la tu kak ;)

    ReplyDelete
  9. SA, julia dah lama pasang aircon...x semua jenis aircon ni bilnya mahal...mcm kami guna waktu malam je 10 malam sampai 6 pagi tiap bulan only 50 lebih je...siang hari xd orang dalam rumah...jimat sebenarnya...

    ReplyDelete
  10. ular sawa mana boleh patuk orang along.
    ular sawa membelit je. dalam mimpi pun ular sawa boleh propa kita kan hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah