Tuesday, March 29, 2016

Family Gathering At Medan Ikan Bakar Sungai Duyung, Melaka.

Kecewa Dengan Servis Medan Ikan Bakar Sungai Duyung Melaka


Hi korang...

Weekend lepas dah janji nak bawak mak abah dan adik beradik pi makan kat Alai kan...so bertolak la kami seawal pukul 3pm ke sana..perjalanan amik masa 1 jam lebih je dari Seremban. Dah sampai awal pergi la tengok lokasi plak..mula2 decide nak makan kat Medan Ikan Bakar Alai..macam tak best plak area tu..so singgah kat Sungai Duyung plak..boleh tahan besar tempat ni..so pilih tempat dan pilih seafood, bayar deposit untuk makan 15 orang...janji nak datang pukul 7pm.

Ingatkan arrangement aku tu dah ok...sampai je dalam kul 6.30 macam tu, jumpa adik dari Muar pas tu tengok kat papan tanda nama aku yang first sekali dengan no meja..ok la should be ok ni arrangement..tapi hampa...mak abah aku dah x senang duduk..jam dah kul 7.30 malam..orang yang datang dah bertukar ganti..makanan aku tak sampai lagi...then aku suruh adik ipar aku check...rupanya diorang masak sekali banyak/ terlupa order aku..baru nak atur yang mana satu table punya hidangan...oh damn it...aku buat bising baru dapat makanan aku..patutnya dulukan la mana yang dah booking awal kan? Aku siap letak deposit awal kot.

So no more la makan kat sini...makanan sedap tapi service out....kesian mak abah aku...

Jom tengok gambar yang sempat aku snap sebelum hati panas mendidih...



Pemandangan cantik...masa ni air surut 


cantik kan? boat yang biru tu agaknya dah x digunakan lagi...masa ni air dah mula pasang dah..


ni masa kami mula2 sampai...


Kesian mak,,dah la panas kan...takpe la..first time datang sini so tak tau kan...next kita pngkah kedai ni x yah la datang sini lagi...


Qhaira ngan atuk ..amboi sebungkus nasi lemak tu habis dia sorang...


3 jag air masa mula2 sampai terus up 3 jag lagi..dah la cuaca panas kan...


setiap table diorang hantar nasi lemak bungkus ni...


kicap cili dan kacang untuk titbits sementara tunggu makanan sampai...


Ketam goreng cili


Udang butter


Ikan siakap stim limau


Sotong goreng tepung


ikan cencaru bakar


ikan pari bakar..

Ada lagi yang aku tak sempat amik gambar...

Sebab hati dah panas kan...aku pantang bab2 lambat macam ni..bukan tak boleh tolerate..tapi kita bayar kot..diorang kena perbaiki servis perkhidmatan diorang la kan...aku yang first2 booking masa diorang blom bukak lagi...memang aku buat bising la masa tu jugak...lewat 15 minit takpe kot..ini lewat 1 jam..sampai 6.30pm, dapat makanan pukul 7.30pm, orang baru sampai pun dah habis makan kitorang tak dapat makan lagi..

Memang kecewa la servis diorang ni...Okey lagi makan kat Pengkalan Balak hari tu...

Aku tak kisah kalau aku sorang or kalau aku ngan adik beradik aku je yang kena servis macam ni...kalau melibatkan mak abah aku tengah lapar memang aku tak bleh terima...dont get me wrong..bukan aku tak sabar..cuma kesian kat mak abah aku..lagipun dah buat tempahan awal kan...hope next time tak jadi macam ni lagi...

Harap Pihak pengurusan Medan Ikan Bakar Sungai Duyung Melaka perbaiki perkhidmatan diorang..
sayang la..tempat makan dah ok, customer pun dah ramai tapi servis macam tu jugak...nanti sorang2 customer lari rosak perniagaan kan...

Total Damage = RM453 untuk 15 orang makan

7 comments:

  1. kalau order lambat smapai panas je hati.kalau lea ok lg boleh sabar.kalau suami...adui...nak kena sabarkan dia

    ReplyDelete
  2. pernah makan kat sini.. tp xde booking..huhu..servis nya memang ampun laa lambat.. memg kenyang makan nasi lemak dulu..huhuhu..harga pon terkejut je rasa..6-7 org makan dekat 6ratus..sedap tu boleh laaa..

    ReplyDelete
  3. Kalau akak pon marah sepatutnya yg dah booking dapat keutamaan. Macam nilah jadinya bila komunikasi antara yg ambik oder dan tukang masak tak bagus. Hancur.

    ReplyDelete
  4. btl kak... akak dh booding siap byr depo lg... ptt setel awal lh.. ni x
    lg2 ada mak abah kita...klu lmbt lg la kite angin km

    ReplyDelete
  5. tu la kak..klu order on time xper..ni dah bayar deposit..huhu

    ReplyDelete
  6. ada a few tempat yang dekat2 sini...tapi kat sini tak pernah pergi...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah