Monday, March 21, 2016

Jalan Jalan Cari Makan Di Kuala Sungai Baru, Melaka.

Hi korang...

Haih citer lama..beberapa minggu lepas..baru tak baru gak la..Mak Abah request nak makan kat luar sebab takde selera nak makan. Biasalah kan bila musim panas memang semua jadi tak sedap. Masak sedap-sedap pun jadi tak sedap gak. Masa tu Qhaira takde ikut mommy pi keja so pergi kidnap Qhaira dulu..lama tak jumpa dia pun sebenarnya..then terus ke Kuala Sungai Baru. Tak jauh pun sebab Kuala Sungai Baru ni sempadan je dengan NS.


Nak buat anak- anak behave so kena tackle masing2..so lets selfie everybody..


one more snap..berkerut2 muka mam ko nak oiii


Qhaira tak reti duk diam..


lepak jap sambil ayah si kembar cari parking


Kakak Dania bab bergambar memang bagi kat dia..atuk sweet je duduk macam tu tengok cucu2


amik angin laut jap...


amboii..semangat minum air...


Ikan pari bakar, kesian kitorang..amik ikan siakap 3 rasa tapi kan  sampai ke sudah tak dapat


tomyam tak sedap, sotong goreng tepung ok, ikan pari best..


sedap selera mak abah makan...lega hati tengok..

So far ok la kedai ni...masa kami mula2 sampai tu takde orang..tak lama lepas tu bukan main ramai orang sampai order aku pun kelaut..ikan siakap 3 rasa tak sampai2...total makan kat sini RM130..dah siap tolak ikan yang tak sampai..sib baik owner kedai minta maaf, dia nak ganti untuk bungkus aku cakap takpe..nanti lambat sebab nak balik Seremban dah..
Insyaallah minggu ni nati pi makan kat Melaka plak...nak serbu Ikan Bakar kat Alai, Melaka. dah plan awal dah dengan adik2...dengarnya kat situ femes cuma kitorang kena pi awal la nanti sebab takut takde tempat. Target nak makan yang kat tepi laut..
Moga plan berjalan lancar insyaallah..cuma yang tak best adik bongsu yang kat Penang tak dapat join, adik yang kat Muar tu pun tak sure boleh join ke tak....

8 comments:

  1. wah..syok family gathering skali skala..:)

    ReplyDelete
  2. sedapnya..rajin semua jjcm best !

    ReplyDelete
  3. Kuala ni...so and so jer SA. Alai..oklah. Hj Musa ke..Pak Kassim.ke..ok jer. Tapi bukan tepi laut. Tepi muara laut jer...
    Cer try kat Telok Mas. Masuk kat Henry Gurney, ikut jer tepi tembok dia sampai nampak sampan terumbang ambing di lambung ombak.

    ReplyDelete
  4. Seronok la boleh bawak mak ayah gi makan2 sokmo gitu akak ni mak jauhhh sesekali datang boleh la layan.

    ReplyDelete
  5. kite org Melaka pun dah lama x pi Kuala Sg Baru tu ek

    ReplyDelete
  6. kat medan selera kg nelayan tu ke ni ... pernah mkn seklai kat sini ari tu ..sedap jg

    ReplyDelete
  7. akak tak penah makan ikan bako kat kuala sungai baru ni dik...selalu memang menghala ke alai atau muara sungai duyung je

    ReplyDelete
  8. tak pernah jjcm lagi kat belah kuala sungai baru ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah